Crohn hastaları KAÇ YIL yaşar?

İçindekiler:

  1. Crohn hastaları KAÇ YIL yaşar?
  2. Crohn atağı nasıl olur?
  3. Crohn agrisi nasil olur?
  4. Crohn hastaları neleri yememeli?

Crohn hastaları KAÇ YIL yaşar?

Crohn hastaları kaç yıl yaşar? Crohn hastalığı yaşam süresini etkilememektedir. Hemen her yaşta görülmekle beraber, çoğunlukla 15-30 yaşları arasında başlar. Crohn hastalığında barsakta iltihabi değişiklikler olmaktadır ve bu barsak duvarının daha kalın hale gelmesine yol açmaktadır.

Crohn atağı nasıl olur?

Kalın bağırsağın tutulduğu hastalarda dışkı ile kan gelmesi de görülebilir. Crohn hastalığı atakları esnasında yorgunluk, halsizlik ve ateş gibi sistemik belirtiler görülebilir. Diğer önemli bulgular ise makat çevresinde görülen çatlak, iltihaplı akıntı yapan fistüller ve apselerdir.

Crohn agrisi nasil olur?

En sık gözlenen belirtiler, karın ağrısı ve ishal. Karın ağrısı genellikle yemek sonrasında, göbek çevresi veya göbek altı bölgesinde hissediliyor. Bağırsakta ciddi derecede daralmanın oluştuğu hastalarda karında şişkinlik, ağrı, kusma, kabızlık görülebiliyor.

Crohn hastaları neleri yememeli?

-Bu Gıdalardan Kaçının: Gıda duyarlılıkları hastadan hastaya değişir, ancak; baharatlı ve kızartılmış gıdalardan, beyaz ekmekten ve makarnalar gibi rafine gıdalardan, gazlı içecekler, alkol ve kafeinden kaçının.