Dönemlik sistemde geçti ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Dönemlik sistemde geçti ne anlama gelir?
  2. AÖF genel ortalama kaç olmalı?
  3. Üniversitede kaç yarıyıl var?
  4. Üniversitede 3 dönem ne demek?
  5. AÖF muaf sorumlu değil ne demek?
  6. AÖF genel ortalama nasıl bakılır?
  7. 4 yıllık üniversite kaç yarıyıl?
  8. Üniversitede kaç dönem var?

Dönemlik sistemde geçti ne anlama gelir?

Dönemlik sistemlerde ise dersler dönemlik olarak verilmektedir. Bu nedenle mesela ilk dönem Türk Dili-1 dersi alınıyorsa ikinci dönem Türk Dili-2 dersi alınacaktır. Bu iki dersten geçmek ya da kalmak ayrı ayrı değerlendirilecektir. Her dönem için bir vize, final ve bütünleme yapılacaktır.

AÖF genel ortalama kaç olmalı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Üniversitede kaç yarıyıl var?

Ülkemizde lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim veren üniversiteler bir yıllık zaman dönemini iki ayrı dönem halinde tamamlamaktadır. Bu dönemler bahar dönemi ve güz dönemi olmak üzere iki tanedir. Ayrıca ilave olarak bütünleme ve yaz dönemi uygulayan üniversitelerde bulunmaktadır.

Üniversitede 3 dönem ne demek?

Türkiye'de başka hiçbir üniversitede uygulanmayan bu farklı dönem düzeninin amacı öğrencilerimizin lisans derecelerini almadan önce elde edecekleri iş deneyiminin süresini artırmaktır. Tüm öğrencilerimiz mezun olmadan önce 3 defa ortak eğitime gider ve 1 yıla yakın iş deneyimiyle mezun olur.

AÖF muaf sorumlu değil ne demek?

Öğrencilerimiz 2018-2019 Öğretim Yılında Ders İntibakı yapılan bir dersten, MU harf notuyla muaf tutulmuşsa ya da SD harf notuyla sorumlu tutulmamışsa; bu durumdaki öğrencilerimiz bu ders için yarıyıl değişikliği yapılması durumunda bu dersten yine sorumlu olmayacaktır.

AÖF genel ortalama nasıl bakılır?

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur. Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

4 yıllık üniversite kaç yarıyıl?

(1) Normal eğitim öğretim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, ön lisans programları için iki yıl (dört yarıyıl); lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl); Tıp Fakültesi için altı yıl (on iki yarıyıl)'dır.

Üniversitede kaç dönem var?

Ülkemizde lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim veren üniversiteler bir yıllık zaman dönemini iki ayrı dönem halinde tamamlamaktadır. Bu dönemler bahar dönemi ve güz dönemi olmak üzere iki tanedir.