Demir eksikliği mide bulantısı baş dönmesi yapar mı?

İçindekiler:

  1. Demir eksikliği mide bulantısı baş dönmesi yapar mı?
  2. Demir hapı mide bulantısı yapar mı?
  3. Hangi vitamin eksikliğinde baş döner?
  4. Hangi vitamin eksikliği mide bulantısı yapar?

Demir eksikliği mide bulantısı baş dönmesi yapar mı?

Baş dönmesi ve baş ağrısı Demir eksikliği aynı zamanda baş ve migren ağrılarına da yol açar. Beyne yeterli oksijen gitmemesi kan damarlarının şişmesine, bu şişlikler de baskı uygulayarak baş ağrısına ve migrene neden olur. Ek olarak demir eksikliği olan kişiler denge kaybı ve baş dönmesi sorunu yaşayabilirler.

Demir hapı mide bulantısı yapar mı?

Demir takviyesinin en yaygın yan etkileri sindirim sistemi ile ilgili sorunlardır. İnsanlar genellikle, mide rahatsızlığı,mide bulantısı, mide ekşimesi, metalik tadı, karın ağrısı, kaşıntıdan şikayet ederler ama en öne çıkan yan etkisi kabızlıktır. Demir takviyeleri ayrıca koyu bağırsak hareketlerine de neden olabilir.

Hangi vitamin eksikliğinde baş döner?

Hastaların 'dönme hissi' olarak tariflediği vertigonun bir nedeni de vitamin eksikliği. Yapılan son araştırmalara dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanları “Demir eksikliği anemisi, B12 ve D vitamini eksikliği vertigoya neden olmaktadır” dedi.

Hangi vitamin eksikliği mide bulantısı yapar?

B-12 vitamini eksikliği sindirim sistemini de etkileyebilir. Mide bulantısı gibi sindirim problemleri sonucunda B12 vitamini eksikliği olan kişiler iştahlarını kaybedebilirler.