Hasan Boğuldu Efsanesi nerede yaşanmıştır?

İçindekiler:

  1. Hasan Boğuldu Efsanesi nerede yaşanmıştır?
  2. Hasan niye boğuldu?
  3. Hasan Boğuldunun hikayesi kimin?
  4. Hasan Boguldunun suyu kac derece?
  5. Hasanboğuldu Göleti kaç derece?

Hasan Boğuldu Efsanesi nerede yaşanmıştır?

Kaz Dağları'nın eşsiz topraklarından yaşanmış olan bu efsane, Kazdağı Milli Parkı içerisinde yer alan gölete isim vermiştir. Efsaneye göre, burada yaşayan Hasan babasını kaybetmiş ama ondan kalan mesleği sürdüren, annesiyle yaşayan, ekip biçip, elde ettiği ürünleri her çarşamba kurulan pazarda satan bir ova çocuğudur.

Hasan niye boğuldu?

Hasan, Kazdağları Sutüven mevkiinde boğulur, çünkü Emine'nin obasına sırtındaki 40 okka tuz çuvalını taşıyıp dağın başına çıkamaz; Emine'ye varamadığı için kendi köyüne dönmeye de yüzü tutmaz. Toplumlar; doğaya farklı geçim tarzlarıyla uyum sağlarlar ve o düzeni koruyacak töreleri (sözlü kurallar) oluşturur.

Hasan Boğuldunun hikayesi kimin?

Hasan Boğuldu, emsalsiz bir Türkmen Efsanesi'dir. Türk Hikayeciliğinin en önde gelen isimlerinden Sabahattin Ali, bu efsaneyi öyküleştirmişti. İşte bugün pazar..

Hasan Boguldunun suyu kac derece?

Bu şelale, suyun çıktığı yerden aşağı düşene kadar 17 metre boyunca taştan taşa tüvlediği yer. Sıcaklığı 7 santigrat derecenin altındaki, alabalıkların yaşadığı soğuk sular. Aslında doğduğu yer uzak.

Hasanboğuldu Göleti kaç derece?

HASANBOĞULDU GÖLETİ Akarsuyun ısısı 9-10 derecedir. Yılın 2.5 aylık yaz sezonunda yaklaşık 60-80 bin ziyaretçi tarafından günübirlik kullanılmaktadır. Zeytinli beldesine 4.5 km. mesafedeki Sutüven (Hasanboğuldu) 1992 yılında kurulmuş ve 3 Ha. büyüklüğündedir.