Muzdarib ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Muzdarib ne demek anlamı?
  2. TDK muzdarip ne demek?
  3. TDK mustarip ne demek?
  4. Göz altı nasıl yazılır?
  5. Göz altı birleşik mi?
  6. Gözaltı torbası nasıl yazılır TDK?

Muzdarib ne demek anlamı?

TDK sözlüğüne göre dilimize Arapçadan geçen bir kelime olan muzdarip; "ızdırap ve acı çeken" anlamında kullanılmaktadır.

TDK muzdarip ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'muzdarip'tir. MUZDARİP NE DEMEK: Izdırap ve acı çeken anlamındadır. MUZDARİP NASIL YAZILIR? ... Bu kelimenin doğru kullanımı muzdarip şeklinde olmalıdır.

TDK mustarip ne demek?

TDK muzdarip diyor. Dil Derneği mustarip. ... Benzer şekilde TDK'nın ızdırap önerisine Dil Derneği ve Necmiye Alpay ıstırap karşılığını veriyor. Muzdarip acı çeken, sıkıntılı, dertli anlamlarına geliyor.

Göz altı nasıl yazılır?

Gözaltı mı?” yoksa “Göz altı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Göz altı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gözaltı şeklinde olmalıdır.

Göz altı birleşik mi?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Gözaltı torbası nasıl yazılır TDK?

Örneğin: Göz altı torbası, göz altı süreci, göz altı morlukları. TDK'ya Göre Göz Altı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Göz altı, anlamına göre farklı yazılan bir kelimedir. Şüpheli kişi ya da kişileri gözetim altında tutmak anlamında kullanılıyorsa ''Gözaltı'' şeklinde yazılmalıdır.