Atatürk'ün çocuklara verdiği önem nedir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün çocuklara verdiği önem nedir?
  2. Atatürk çocuklara nasıl davranır?
  3. Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır ne demek?
  4. Atatürk Kız çocukları için ne dedi?
  5. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır kimin sözü?
  6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Atatürkün sözü ne demek?
  7. Atatürk öğrenim çağına geldiği zaman hangi okulda öğrenime başlamıştır?

Atatürk'ün çocuklara verdiği önem nedir?

Atatürk, savaş yıllarının en kötü koşullarında bile çocuklarla yakından ilgilenmiş, birçok çocuğu koruması altına almıştır. Savaş yıllarından sonra da çocuklarla ilgilenmeye devam etmiş, özellikle kimsesiz çocuklara büyük önem vermiştir. ... Çağdaş, modern, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'yi çocuklarda görürdü.

Atatürk çocuklara nasıl davranır?

Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun "çocuk" diye seslenirdi. Onun sözlüğünde çocuk sevgi demekti. ... Çağdaş ve mutlu Türkiye´yi çocuklarda görür ve çocuklarda bulurdu. Tüm yurt gezilerinde çocuklara sevgi ile yaklaşır, onlarla uzun uzun konuşurdu.

Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır ne demek?

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır." ...

Atatürk Kız çocukları için ne dedi?

Bunlardan bir tanesi de Mustafa Kemal Atatürk Bursa'da kendisini karşılayan çocuklara hitaben söylediği aşağıdaki sözleridir. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız. ... Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!”

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır kimin sözü?

''Çocuk Sevgisi İnsan Sevgisi İçin Bir İhtiyaçtır.'', "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.'' M.Kemal ATATÜRK.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Atatürkün sözü ne demek?

1. "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

Atatürk öğrenim çağına geldiği zaman hangi okulda öğrenime başlamıştır?

Atatürk'ün beş kardeşinden dördü küçük yaşlarda öldü, sadece Makbule (Atadan) 1956 yılına değin yaşadı. Küçük Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti.