Çekler kaç gün içinde tahsil edilmeli?

İçindekiler:

  1. Çekler kaç gün içinde tahsil edilmeli?
  2. Çekin arkası yazılırsa ne olur?
  3. Çekte vade olur mu?
  4. Çekiniz yazılırsa ne olur?
  5. Takas Çekleri saat kaça kadar?
  6. Blokeli çek ne demek?
  7. Çekte tarih var mı?
  8. Çekte vade tarihi nedir?

Çekler kaç gün içinde tahsil edilmeli?

Çekin ibrazı için Türk Ticaret Kanunu'nda çeşitli süreler öngörülmüştür. TTK m.796'ya göre bir çek, düzenlendiği yerde ödenecekse on gün; düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.

Çekin arkası yazılırsa ne olur?

Elinizdeki Çeki Tahsil Etmek Elinde çek olan kişi bankaya gider çeki görevliye verir. Sonrasında çekin arkasını ad soyad ve imza atarak ciro yapar. Sonra banka kişiye ödemesini yapar. Eğer çeki tahsil ettiğiniz şube çekin düzenlendiği şube ise masraf ödemezsiniz değilse masraf ödemek zorundasınız.

Çekte vade olur mu?

Bilindiği üzere çek, poliçe ve bono; Türk Ticaret Kanunu'nda düzenlenmiş kambiyo senetleridir. ... “Çekte vade olmaz!” “Çek, görüldüğünde ödenir!” Bu kural, Kanun'un açık hükmünde ve yerleşmiş Yargıtay içtihatlarında aynen vurgulanmış.

Çekiniz yazılırsa ne olur?

Çekin karşılıksız olduğu banka tarafından çek üstüne yazılmalıdır. İbraz edilen çek, herhangi bir sebeple ödenmediği takdirde, muhatap banka, çek üzerine “ödenmemiştir” yazarak hamiline iade eder.

Takas Çekleri saat kaça kadar?

Nakit yükümlükler bankalar tarafından Takasbank nezdinde açılan CEKTK mutabakat hesabına en geç saat 12:00'a kadar gönderilir.

Blokeli çek ne demek?

Bloke çek, daha çok konut satışlarında kullanılan, keşideci tarafından anlaşmazlığın (konut satışlarında satışın tamamlanması) çözümüne kadar ödemenin durdurulduğu çek türüdür. Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir" biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip olur.

Çekte tarih var mı?

Türk Ticaret Kanunu'muzda yer alan “çekte vade olmaz , çek görüldüğünde ödenir” düzenlemelerine rağmen keşideciler çekin üzerine düzenlenme tarihi olarak ileride gelecek olan bir tarihi yazarak, çekte vade uygulamasını fiilen gerçekleştirmektedirler.

Çekte vade tarihi nedir?

Çek bir ödeme aracıdır ve görüldüğünde ödenmesi gerekir. ... Yapılan bu düzenlemeyle, 31.12.2009 tarihine kadar keşide tarihi düzenlenme tarihinden sonra olan çeklerde, düzenlenme tarihi ile keşide tarihi arasındaki süre yasal bir vade hükmü kazanmaktadır.