Tıp hangi puan türü ile alıyor?

İçindekiler:

  1. Tıp hangi puan türü ile alıyor?
  2. Eşit ağırlık bölümü hangi sınavlara girecek?
  3. YKS puan türü nedir?
  4. Söz ne demek üniversite?
  5. YKS hangi puana göre tercih yapılacak?
  6. Üniversiteye giriş sıralaması nedir?

Tıp hangi puan türü ile alıyor?

MF-3 : Sağlık Bilimleri Programları MF-3 puan türüyle tercih edilebilir. Tıp, Diş hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik gibi sağlık alanlarının tümü bu puan türüyle tercih edilebilir. MF-4 : Bütün mühendislikler ve Teknik Programları için bu puan türünden tercih yapılır.

Eşit ağırlık bölümü hangi sınavlara girecek?

Tüm öğrenciler AYT'de (Alan Yeterlilik Testi) alanlarına uygun sınavlara gireceklerdir. Eşit ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Cöğrafya1 ve Tarih1 testlerini çözecekler.

YKS puan türü nedir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT-AYT-YDT olarak 3 farklı oturumda yapılıyor. Buna bağlı olarak; sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil şeklinde toplamda 4 puan türü bulunuyor.

Söz ne demek üniversite?

SÖZEL PUANI (SÖZ) Daha önceki sistemde sözel alanında 2 ayrı (TS1, TS2) puan türü vardı. Yeni sınav sisteminde ise sözel alanda sadece bir puan bir türü (SÖZ) var.

YKS hangi puana göre tercih yapılacak?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Üniversiteye giriş sıralaması nedir?

Başarı sırası, ilgili üniversite bölümüne en son giren kişinin ilgili puan türünde başarı sıralamasıdır. Yani bölüme en son giren kişinin belirtilen puan türünde kaçıncı sırada olduğunu ifade eder. Puanların asıl amacı sizi yaklaşık 2 milyondan fazla kişi arasında sıralamaktır.