Vazelinin yüze faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Vazelinin yüze faydaları nelerdir?
  2. Vazelin cildi nemlendirir mi?
  3. Vazelin sivilceye sürülür mü?
  4. Vazelin nedir ne işe yarar?
  5. Kaşa vazelin neden sürülür?
  6. Vazelin kısırlık yapar mı?
  7. Vazelin yüzdeki lekelere iyi gelir mi?

Vazelinin yüze faydaları nelerdir?

Vazelin cildi yoğun bir şekilde nemlendirir. Cilt kuruluğunu önler ve pul pul dökülmesini engeller. Ciltte oluşan kesik ve yara izlerinde oldukça etkilidir. Özellikle kurumuş yaraların üzerinde vazelin sürerek iyileşme sürecinin rahat ve hızlı bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

Vazelin cildi nemlendirir mi?

Cilt Bakımı Cildi yumuşatma ve cildin kuruluğunu giderme etkisine de sahip olan vazelin bir bakım kremi olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda ciltte kurumuş, çatlamış ya da kesilmiş olan bölümlerin üzerine merhem gibi de sürülebilir.

Vazelin sivilceye sürülür mü?

Cilt doktoruna başvurmak suretiyle alınacak bilgi ile beraber vazelin yüze sürülebilir. Aynı zamanda yüz bölgesinde sivilce ve aknesi bulunan kişiler de yine yüzüne vazelin kullanmamalıdır. Çünkü eğer bu gerçekleşirse sivilce ve akneyi daha tetikleyici bir hale getirebilmektedir.

Vazelin nedir ne işe yarar?

Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.

Kaşa vazelin neden sürülür?

Vazelin, kaşlara sürüldüğünde dökülmeleri önler, seyrek kaşların gürleşmesine yardımcı olur. Her gece uyumadan önce kaşlarınıza kulak çubuğu ya da pamuk yardımıyla ufak bir miktar vazelin uygulayın. Aynı işlemi kirpiklerinize de yapabilirsiniz.

Vazelin kısırlık yapar mı?

İçinde bulunan petrol jeli nedeniylede östrojen hormonuna bağlı sorunları arttırır ve kısırlık, adet dönemi sorunları gibi birçok rahatsızlıklara sebep olabilir. Vazelin cilde uygulanıp güneşe çıkıldığında güneş yanması gibi büyük sorunlara yol açmaktadır.

Vazelin yüzdeki lekelere iyi gelir mi?

Faydaları saymakla bitmeyen bin bir derde deva olan vazelini çok az bir pamukla güneş lekelerinin üzerine akşamları sürün bir hafta gibi kısa bir sürede lekelerden kurtulun, pürüzsüz bir yüze sahip olun.