Havaalanındaki xray cihazları hamilelere zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Havaalanındaki xray cihazları hamilelere zararlı mı?
  2. Metal dedektörü hamilelere zararlı mı?
  3. Üst arama dedektörü radyasyon yayar mı?
  4. Metal kapı dedektörü hamilelere zararlı mı?

Havaalanındaki xray cihazları hamilelere zararlı mı?

Özellikle çekinilen ve içinden geçtiğimiz kapı şeklindeki bu dedektörlerde metalik objeleri tespit edebilmek için düşük yoğunluklu manyetik alan kullanılır. Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler.

Metal dedektörü hamilelere zararlı mı?

HAMİLELER GÜVENLİK KAPILARINDAN GEÇEBİLİR Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.”

Üst arama dedektörü radyasyon yayar mı?

Özellikle çekinilen ve içinden geçtiğimiz kapı şeklindeki bu dedektörlerde metalik objeleri tespit edebilmek için düşük yoğunluklu manyetik alan kullanılır. Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez.

Metal kapı dedektörü hamilelere zararlı mı?

HAMİLELER GÜVENLİK KAPILARINDAN GEÇEBİLİR Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.”