Hava ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hava ismi ne anlama gelir?
  2. Türkiyede kaç tane hava ismi var?
  3. Hava isminde kaç kişi var?
  4. Türkiyede kaç tane havalimanı var 2020?
  5. Türkiyede kaç tane hava alanı var?
  6. Türkiyede kaç tane özgür ismi var?

Hava ismi ne anlama gelir?

Hava isminin anlamı; gökyüzü demektir.

Türkiyede kaç tane hava ismi var?

Türkiye'de toplam 53 sivil hava alanı bulunmaktadır. Ordu, Hakkari ve Giresun şehirlerine yapılmakta olan hava limanları ile birlikte, yakında hava alanı sayısı 56'ya yükselecek. Türkiye'de askeri amaçlarla kullanılan 18 hava limanı bulunmaktadır.

Hava isminde kaç kişi var?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 76 bin 26 kişi Hava ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 350. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 1472 kişiden birinin adı Hava'dır. 2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 11 bin 44 Hava adında vatandaş bulunuyor.

Türkiyede kaç tane havalimanı var 2020?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ-Havalimanları) sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye'de toplam 54 havalimanı bulunuyor. Bunlardan 37'sinde uluslararası uçuş gerçekleşirken arasından bulunan 13 havalimanı aynı zamanda askerî amaçla da kullanılıyor.

Türkiyede kaç tane hava alanı var?

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 58 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır.

Türkiyede kaç tane özgür ismi var?

''Özgür'' erkek ve kadın, ''İlhan'' erkek ve kadın, ''Hikmet'' ise erkek ve kadının ismi olarak listede yer alıyor.