5 aylık bebek kabızlığa ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. 5 aylık bebek kabızlığa ne iyi gelir?
  2. Iki aylık bebek kabız olursa ne yapmalı?
  3. Anne sütü alan bebeklerde kabızlık neden olur?
  4. Bebeklerde kabızlık için ne yapmalı?

5 aylık bebek kabızlığa ne iyi gelir?

Bebeklerde kabızlığın çözülmesi için bol sıvı, su ve yüksek lifli gıdalar tüketilmelidir. Ayrıca püre, havuç, kayısı, elma ve çilek gibi besinler de bebeklerde kabızlık sorununu hızlı bir şekilde çözer. Bebeklerin kabızlığının çözülmesi için bol bol su içilmesi ve sıvı tüketilmesi gerekir.

Iki aylık bebek kabız olursa ne yapmalı?

2 aylık bebekte kabızlık çözümü için, bebeğin göbeğine masaj yapılabilir. Bebeğin sıvı alımını artırmak, sıcak banyo yaptırmak ve gliserin fitili uygulamak çözüm olabilir.

Anne sütü alan bebeklerde kabızlık neden olur?

Anne sütü alan bebeklerde kabızlık çok nadir gelişir. Bebeğin gelişimine ilişkin bir sorun yoksa 3-4 gün boyunca dışkılama olmayabilir ve bu durum kabızlık anlamına gelmez. Çünkü anne sütü, anne tarafından bebeğe özel olarak üretilir, sindirimi çok kolaydır ve çok büyük oranda emilir. Dolayısıyla dışkılama seyrektir.

Bebeklerde kabızlık için ne yapmalı?

Günlük diyette lif yönünde zengin elma, armut, kuru erik püresi, bezelye gibi gıdalara ağırlık verilmesi kabızlığın giderilmesinde yararlıdır. Kabızlık sorunu olan bebeklerde bacaklara bisiklet sürer gibi hareket yaptırmak, bağırsaklarda hareketlenmeyi tetikleyerek dışkılamayı kolaylaştırır.