Ücretsiz doğum izni aralıklı kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz doğum izni aralıklı kullanılabilir mi?
  2. Doğum sonra ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
  3. Ücretsiz doğum iznine ne zaman çıkılır?
  4. Ücretsiz doğum izin kaç defa alınır?
  5. Doğum yapan öğretmen rapor parası alabilir mi?
  6. Süt izni parça parça kullanılabilir mi?
  7. Doğum yapan kadın ne zaman işe başlar?
  8. Öğretmen kaç defa ücretsiz izin alabilir?
  9. Ücretsiz izne ayrılan öğretmen eğitim ödeneği alır mı?
  10. Doğum Iznindeki ogretmen EK DERS ALIR MI?
  11. Memur en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

Ücretsiz doğum izni aralıklı kullanılabilir mi?

Burada önemli olan bu iznin işçi tarafından istenilen zamanda ve istenilen aralıklarla kullanılıp kullanılamayacağının tespit edilmesidir. ... Yani, işçinin, analık izninden sonraki dönemde 2 ay çalıştıktan sonra ücretsiz izin talep etmesi halinde işçiye artık sadece 4 aylık ücretsiz izin kullandırılacaktır.

Doğum sonra ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Ücretsiz doğum iznine ne zaman çıkılır?

Ücretsiz İzin: Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir.

Ücretsiz doğum izin kaç defa alınır?

Doğum yapan kadın memurlar çocuğunun bakımı ve sağlığı için aylıksız izin talebinde bulunmaktadırlar. İşte bu nedenlerle; doğum yapan Devlet memurlarına istekleri üzerine doğum sonrası 8 haftalık iznin bitim tarihinden itibaren 2 yıllık süre içinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilmektedir.

Doğum yapan öğretmen rapor parası alabilir mi?

Fakat sözleşmeli öğretmen doğum izni ücretli mazeret izni kapsamında olduğundan sözleşmeli öğretmen maaşını alır. Kısaca ek ders alamaz, maaşını alır.

Süt izni parça parça kullanılabilir mi?

Emzirme izni saati bölünerek kullanılabilir; emzirme iznini hangi saatler arasında ve kaça bölerek kullanacağını kadın işçi belirler. İşverenin bu noktada bir yetkisi yoktur.

Doğum yapan kadın ne zaman işe başlar?

Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde bu süreler doğumdan önce on, doğumdan sonra sekiz hafta olarak belirlenmiştir.

Öğretmen kaç defa ücretsiz izin alabilir?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.

Ücretsiz izne ayrılan öğretmen eğitim ödeneği alır mı?

Bu konuda açıklama yapan MEB, doğum iznindeki öğretmenler ile ücretli öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye yardımı) yapılmayacağını belirtti. Doğum izni biten öğretmenin izinden döndüğü tarihe göre %75 ve %50 oranında ödeme yapılacağı belirtildi.

Doğum Iznindeki ogretmen EK DERS ALIR MI?

Sözleşmeli öğretmenin 32. haftadan sonra, yani doğumdan önce ve sonra 8 haftalık süre içerisindeki ek dersi mazeret izni kapsamında olduğundan dolayı ek ders ücretinden yararlanamaz.

Memur en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

A) Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.