Ankara Bölge idare mahkemesi ne kadar sürede karar verir?

İçindekiler:

  1. Ankara Bölge idare mahkemesi ne kadar sürede karar verir?
  2. Ankara'da kaç tane idare mahkemesi var?
  3. Ankara Bölge idare mahkemesi ne iş yapar?
  4. Idari yargıda istinaf süresi ne kadar?
  5. Idare mahkemeleri ne kadar sürede sonuçlanır?
  6. Hangi ilde bölge idare mahkemesi vardır?
  7. Ankara Aile Mahkemeleri nereye taşındı?
  8. Istanbul'da kaç idare mahkemesi var?
  9. Idare mahkemesi en fazla ne kadar sürer?
  10. Idari mahkeme kaç gün sürer?
  11. Kocaeli hangi bölge idare mahkemesine bağli?
  12. Aile mahkemeleri nereye taşındı?
  13. Bölge idare mahkemeleri kim tarafından kurulur?

Ankara Bölge idare mahkemesi ne kadar sürede karar verir?

Bölge İdare Mahkemesinde açılan idari davaların ne kadar süreceği ve ne zaman açıklanacağı 2577 sayılı kanun ile 6 ay olarak belirlenmiştir. Karar Kaç Günde Sonuçlanır? Bölge İdare Mahkemesi ile dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Ankara'da kaç tane idare mahkemesi var?

Ankara'da şu an 31 İdare Mahkemesi ile 7 Vergi Mahkemesi aktif görev yapmaktadır.

Ankara Bölge idare mahkemesi ne iş yapar?

Bölge idare mahkemelerinin görevleri şunlardır (2576 sayılı Kanun m.3/A): İstinaf başvurularını inceleyip karara bağlamak, Yargı çevresindeki idare ve vergi mahkemeleri arasında çıkan görev ve yetki uyuşmazlıklarını kesin karara bağlamak, Diğer kanunlarla bölge idare mahkemesine verilen görevleri yapmak.

Idari yargıda istinaf süresi ne kadar?

6545 sayılı Kanun ile değişen 45. madde uyarınca, idare ve vergi mahkemelerinin kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde bölge idare mahkemesine, istinaf yoluna başvurulabilir.

Idare mahkemeleri ne kadar sürede sonuçlanır?

Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı, davanın kendine has özellikleri, yargılamayı yapan mahkemenin iş yükü gibi birçok sebebe bağlı olmakla birlikte meslekten çıkarmayı ya da diğer disiplin cezalarına hükmolunan suçlarda idare mahkemelerinin 300 gün içinde sonuçlandırılması öngörülmüştür.

Hangi ilde bölge idare mahkemesi vardır?

gün ve 29525 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı kararı ile İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun,Erzurum ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemeleri kurularak Yargı Çevreleri belirlenmiştir.

Ankara Aile Mahkemeleri nereye taşındı?

Kuruluş tarihinden beri Ankara Sıhhiye merkez adliyesinde bulunan aile mahkemeleri 2021 yılı ağustos ayında yeni ek binasına taşınmıştır.

Istanbul'da kaç idare mahkemesi var?

Modern ve ihtiyaca yönelik olarak inşa edilen binada,13 idare mahkemesi, 14 vergi mahkemesi, 4 İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bulunuyor.

Idare mahkemesi en fazla ne kadar sürer?

İdare Mahkemesinde açılan idari davaların ne kadar süreceği, kaç günde/ayda sonuçlanacağına dair kural 2577 sayılı Kanunda bellidir. Buna göre dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır.

Idari mahkeme kaç gün sürer?

Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı, davanın kendine has özellikleri, yargılamayı yapan mahkemenin iş yükü gibi birçok sebebe bağlı olmakla birlikte meslekten çıkarmayı ya da diğer disiplin cezalarına hükmolunan suçlarda idare mahkemelerinin 300 gün içinde sonuçlandırılması öngörülmüştür.

Kocaeli hangi bölge idare mahkemesine bağli?

Bölge İdare Mahkemelerinin Yargı Çevresi
BÖLGEYARGI ÇEVRESİ
İSTANBULBilecik, Bursa, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova
İZMİRAydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak
SAMSUNArtvin, Amasya, , Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon
5 satır daha

Aile mahkemeleri nereye taşındı?

Son günlerde müvekkil ve danışanlarımız Ankara aile mahkemelerinin taşınması nedeniyle mahkemelerin yeri konusunda sorun yaşamaktadır. Kuruluş tarihinden beri Ankara Sıhhiye merkez adliyesinde bulunan aile mahkemeleri 2021 yılı ağustos ayında yeni ek binasına taşınmıştır.

Bölge idare mahkemeleri kim tarafından kurulur?

verilen görevleri yerine getirmek üzere kurulmuş genel görevli bağımsız mahkemelerdir. Kuruluş: Madde 2 – 1. Bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemeleri, bölge- lerin coğrafi durumları ve iş hacmi gözönünde tutularak Adalet Bakanlığınca kurulur ve yargı çevreleri tespit olunur.