Uyanıkken cünüp olmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Uyanıkken cünüp olmak orucu bozar mı?
  2. Rüyalanma olduğu zaman gusül gerekir mi?
  3. Kadin rüyada cünüp olur mu?
  4. Sahurdan sonra gusül abdesti alınır mı?
  5. Cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Uyanıkken cünüp olmak orucu bozar mı?

Peygamber(s.a.v.) efendimiz "Üç şey kişinin orucunu bozmazlar:Kusmak,kan aldırmak,ve ihtilam (uykuda boşalmak)olmak" diye buyurmuşlardır. ... Meni istek dışı rüyalanma ile ise bozmaz. Bunun dışında ise: Kişi kendi isteği ile bilinçli olarak bir bakar ve cünüp orucu bozulur.

Rüyalanma olduğu zaman gusül gerekir mi?

İhtilama halk dilinde rüyalanma ismi de verilmektedir. Kişinin ihtilam halinden sonra gusül abdesti alması ve iyice temizlenmesi gerekmektedir.

Kadin rüyada cünüp olur mu?

Ergenlik çağına ulaşan yetişkin erkek veya kadının uykuda orgazm olmasına ihtilâm denilir. Bir kişi rüyasında cinsel ilişkide bulunsa, ancak uykudan uyandığında üzerinde veya çamaşırında ıslaklık görmese gusletmesi gerekmez (İbn Âbidîn, Reddü'l- muhtar, I, 164). ... Kadınlar, erkekler gibidir!

Sahurdan sonra gusül abdesti alınır mı?

Ancak sahura kalktığımızda sahura az bir süre kalmışsa bu kısa zaman dilimi içerisinde banyo yapıp ondan sonra yemek yiyip oruca niyetlenme imkanımız olmadığı için elleri, ağzları yıkar oruca niyet yapılır. İmsak girdikten sonra o zaman gusül abdestini alınabilir.

Cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Ramazan ayında cinsel ilişkiden sonra gusul abdesti almadan oruç tutulur mu sorusuna yanıt da çok fazla merak ediliyor. Gece gusül abdesti alınması gereken bir durumdayken yatıp uyumakta bir sakınca yoktur. ... Cinsel ilişki sonrası cünüp olan kişi oruç tutabilir. Ancak bir namaz vakti geçirmeden abdest almak gerekir.