Diş lekeleri nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Diş lekeleri nasıl temizlenir?
  2. Dişte Beyaz Leke niye olur?
  3. Demir dişlerde leke yapar mı?
  4. Beyaz dişler nasıl olur?
  5. Dişlerim ne kadar sürede beyazlar?

Diş lekeleri nasıl temizlenir?

Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Dişte Beyaz Leke niye olur?

Dişlerde beyaz lekeler de bakteri plağı birikmesine bağlı olarak oluşabilir. Bu, düzenli olarak fırçalamamak veya diş ipi kullanmamak gibi kötü diş hijyeninin bir sonucudur. Diş teli takmanın bir yan etkisi olarak da ortaya çıkabilir.

Demir dişlerde leke yapar mı?

- Ayrıca demir içeren besinler ve ilaçlarda dişlerde renklenmeye sebep olabilir. Bunun yanı sıra bazı insanların mine yapısı normale göre daha gözeneklidir, bu mine yapısı da lekelenmeye çok meyillidir. - Geçirilmiş travmalar da dişlerde nekroza ve siyah lekelere sebep olabilir.

Beyaz dişler nasıl olur?

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Dişlerim ne kadar sürede beyazlar?

Doğal sarı ve mavi/gri diş renkleri ilaç, sigara, yiyecek kaynaklı renklenmelere göre çok daha hızlı beyazlar. Doğal sarı renge sahip dişler genellikle 1–2 hafta içerisinde beyazlar, mavi/gri renkli dişler ise iki katı kadar daha uzun sürer.