Maaşımdan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Maaşımdan kesintileri nasıl öğrenebilirim?
  2. Tarımsal kesinti nasıl sorgulanır?
  3. E kesinti programı nedir?
  4. Aylık brüt maaşımı nasıl öğrenebilirim?
  5. Tarımsal tevkifat kesintisi yapmakla yükümlü olanlar bir ay içinde yapmış oldukları kesintileri en geç hangi tarihe kadar bildirmekle yükümlüdürler?
  6. 2020 çiftçi bağkur primi ne kadar?
  7. SGK tarımsal kesinti nedir?
  8. Tevkifat nedir SGK?
  9. Çiftçi bağkur kesintisi ne zaman başladı?
  10. SGK tevkifat ne demek?
  11. Çiftçi bağkur nasıl yapılır?

Maaşımdan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

– Öncelikle e-devlet kapısında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu girin. – Ardından hizmetler bölümünden hangi sigorta tipinden emekli olduysanız onun kesinti sorgulama hizmetini bulup sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Tarımsal kesinti nasıl sorgulanır?

Üreticilerden tarımsal kesinti yapılıp yapılmayacağı programda sorgulama yapılarak tespit edilir. Bunun için üreticinin T.C. Kimlik Numarası ve ürün alım tarihi girilerek ekranda „‟Kesinti Ġçin Sorgulama Yap‟‟ butonu iĢaretlenir ve sorgulama yapılır.

E kesinti programı nedir?

TARIMSAL KESİNTİ (TEVKİFAT) UYGULAMASI E-KESİNTİ ´TE BAŞLIYOR. Tarımsal kesinti programı ile tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarını sattıkları tarımsal ürün tutarından kesinti yapılarak ödemesine imkân veren bir sistemdir.

Aylık brüt maaşımı nasıl öğrenebilirim?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilir. Maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilir.

Tarımsal tevkifat kesintisi yapmakla yükümlü olanlar bir ay içinde yapmış oldukları kesintileri en geç hangi tarihe kadar bildirmekle yükümlüdürler?

MADDE 8 – (1) Kesinti yapmakla yükümlü olan gerçek ve tüzel kişiler ay içinde yaptıkları kesinti tutarlarını, kesintinin yapıldığı ayı takip eden ayın sonuna kadar Kurum hesaplarına intikal ettirirler.

2020 çiftçi bağkur primi ne kadar?

Eğer geçmiş döneme ilişkin bağkur prim borcunuz yoksa, prim ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız yüzde 5 indirim ile ödeyeceğiniz en düşük tarım/çiftçi 2020 bağkur primleri aylık olarak 781,36 TL, geçmiş dönem borcunuz varsa ve prim ödemelerinizi düzenli yapmıyorsanız aylık en düşük prim tutarınız ise 913,80 TL olacaktır ...

SGK tarımsal kesinti nedir?

Tarımsal kesinti programı; tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin SGK prim borçlarını, sattıkları tarımsal ürünlerin tutarlarından kesinti yapılmasını sağlayarak ödemelerine kolaylık getirmeyi amaçlayan bir sistemdir.

Tevkifat nedir SGK?

Türk vergi sistemi terminolojisinde stopaj kelimesi yerine de kullanılabilirken, sosyal güvenlik sisteminde tevkifat, tarımsal faaliyette bulunan Tarım Bağ-Kur sigortalılarının sattıkları ürün bedellerinden prim borçlarına mahsuben kesinti yapılması anlamına gelmektedir.

Çiftçi bağkur kesintisi ne zaman başladı?

1-Kuruluşumuz işyerlerince, üreticilerden satın alınan zirai ürün bedelleri üzerinden ilgili mevzuatı dahilinde, 01.04.1994 tarihinden itibaren %1 oranında Bağ-Kur primi kesilerek, yasal süresi içerisin de ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğü hesabına yatırılmaktadır.

SGK tevkifat ne demek?

Türk vergi sistemi terminolojisinde stopaj kelimesi yerine de kullanılabilirken, sosyal güvenlik sisteminde tevkifat, tarımsal faaliyette bulunan Tarım Bağ-Kur sigortalılarının sattıkları ürün bedellerinden prim borçlarına mahsuben kesinti yapılması anlamına gelmektedir.

Çiftçi bağkur nasıl yapılır?

2021 Çiftçi BAĞKUR'u Şartları Nelerdir?
  • En az 15 yıl süre ile sigorta kaydına sahip olmak.
  • Sigorta başlangıç süresine göre belirlenen emeklilik sınırına ulaşmış olmak.
  • Emeklilik durumuna göre gerekli olan 5400 günlük prim ödeme süresini doldurmuş olmak.
Daha fazla öğe...•AP 7 Ordibeheşt 1400