ABC AB total ne demek?

İçindekiler:

  1. ABC AB total ne demek?
  2. Reyting ölçüm cihazı nedir?
  3. Total in anlami nedir?
  4. Rating değeri nedir?
  5. Reyting ne demek TDK?
  6. Reyting ölçümünü kim yapıyor?

ABC AB total ne demek?

Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek. REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı.

Reyting ölçüm cihazı nedir?

türkiye'de toplam 40 ilde, yaklaşık 4400 hanede kurulmuş olan cihazdır. kumandasının tuşlanması sayesinde o sırada hangi aile bireylerinin tv izlediği tespit edilir. günlük izleme verileri her gece otomatik olarak merkez sunucuya aktarılır.

Total in anlami nedir?

1-)Topyekun, Toplam Olarak. 2-)Bütünsel. 11-)s. tam, eksiksiz; ilgili olan her şeyi içeren: total darkness zifiri karanlık. total harmony tam bir uyum. total cost toplam maliyet. total loss tam hasar.

Rating değeri nedir?

Kredi değerliliği genel olarak kredi açılacak devlet, şirket veya kişinin, alacağı bu borcu zamanında ve tam olarak geri ödeyip ödeyemeyeceğinin belirlenmesi amacıyla ölçülür. Bu ölçümde verilen nota kredi notu veya daha yaygın olarak yerleşmiş haliyle İngilizcedeki rating sözcüğünün Türkçe okunuşuyla reyting deniyor.

Reyting ne demek TDK?

Reyting kelimesinin sözlük anlamı derecelendirme ve izlenme oranıdır.

Reyting ölçümünü kim yapıyor?

Reyting ölçümleri dünya genelinde birçok ülkede Nielsen adlı araştırma şirketi tarafından yapılıyor. 1989 yılında AGB Anadolu AŞ adıyla ülkemizde ölçümlere başlayan şirket, çalışmalarına ilk olarak 150 hane ile İstanbul'da başlamıştı.