Arpacık kalırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Arpacık kalırsa ne olur?
  2. Arpacık enfeksiyon mu?
  3. Arpacık izi nasıl geçer?
  4. Arpacık tedavi edilmezse ne olur?

Arpacık kalırsa ne olur?

Tedavi edilmezse arpacık başka bir soruna yol açar mı? Arpacık derhal tedavi edilmez ise yayılıp diğer göz kapağımızı etkileyebilir, tablo ağırlaşabilir, gözleri açmak dahi çok ağrılı bir hal alabilir. Daha sonraki aşamada arpacık kistleşerek şalazyona dönüşebilir.

Arpacık enfeksiyon mu?

Arpacık, göz kapaklarının uç noktalarında bulunan yağ bezlerinin bakteriyel enfeksiyonudur. Gözde arpacık çıkması sık karşılaşılan ve çoğu zaman zararsız bir durumdur. Arpacık gözün mikroplanması nedeniyle olur, kızarıklık, hafif acı, ağrı ve rahatsızlık verir.

Arpacık izi nasıl geçer?

Sarımsağı rendeleyip arpacık çıkan bölgede belirli aralıklarla bekletmek tedaviden olumlu cevap almanızı sağlayabilir. Arpacığı poşet çay yöntemi ile de hızlı bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Demlenmiş ve ılınmış poşet çayı gözünüzde bekleterek arpacığı geçirebilirsiniz.

Arpacık tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmezse daha da ilerleyerek göz çevresine yayılabilir, kulak önü lenf bezlerinin şişmesine yol açabilir, hatta bazen çok daha geniş bir alana da yayılabilir. Tedavi edilmediği ya da geç kalındığında kapakta şişlik kalıcı olabilir ve bu durum ancak ameliyatla tedavi edilebilir.