Çoban çökerten otunun faydaları nedir?

İçindekiler:

  1. Çoban çökerten otunun faydaları nedir?
  2. Çoban Çökerten nasıl bir bitki?
  3. Çoban Çökerten Faydaları nasıl tüketilir?
  4. Demir dikeni otu nerede bulunur?

Çoban çökerten otunun faydaları nedir?

Kas gücünü arttırdığı gibi, vücut dayanıklılığı da arttırır. Kullananlara ruhsal ve duygusal açıdan zindelik verir. Erkeklerde beyinden hipofiz bezinden salgılanan testosteron hormonunu arttırır, andropozun etkilerini azaltır. Erkeklerde prostat iltihabını önler ve prostat gelişiminin olmamasını sağlar.

Çoban Çökerten nasıl bir bitki?

Çoban çökerten otu, sert iğneli bir bitkidir. Botanikte geçen adı Tribulus terrestis olarak ifade edilir. Bulunduğu familya, yaban kimyonu familyasıdır. Doğada kendiliğinden yetişme imkanı bulan, toprağa yatay şekilde yerleşen ve büyüyen bir ot türüdür.

Çoban Çökerten Faydaları nasıl tüketilir?

Kadınlardaki hormon dengesinin kurulmasına yardımcı olur. Adet öncesinde ve menopoz döneminde olan sorunların azaltılmasını sağlar. Hamilelik döneminde yaşanabilecek düşüklerin engellenmesinde etkilidir. Çoban çökerten kullanımı: Bu şifalı bitkiyle demlemeyle hazırlanacak çay, gün içinde sadece bir bardak içilmelidir.

Demir dikeni otu nerede bulunur?

Asya, Avrupa ve Amerika'da yetişmektedir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunur. Toprağa yatık olarak büyüyen, yaprakları merdiven gibi yeşil parçalı, taç yapraklı tek yıllık otsu bir bitkidir. Çarık dikeni, Demir dikeni, Deve çökerten, Turnagagası, Çobaniğnesi isimleriyle de bilinir.