Takma dişleri ne temizler?

İçindekiler:

  1. Takma dişleri ne temizler?
  2. Protez diş ne kadar?
  3. Protez diş nasıl saklanır?
  4. Diş çamaşır suyu ile temizlenir mi?
  5. Protez diş yapımı ne kadar sürer?
  6. Takma diş nasıl suya konur?

Takma dişleri ne temizler?

Sabunlu su veya özel üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Protezi temizlerken deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmamalıdır. Piyasada mevcut olan protez temizleme tabletlerinde protezlerin haftada 2 kez sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Protez diş ne kadar?

Premium protez diş fiyatları, üst ve alt çene için 3.000 TL ile 5.000 TL arasında değiştmektedir.

Protez diş nasıl saklanır?

Protez dişler nasıl saklanmalı? Protezleri saklarken özel kutularında muhafaza etmelisiniz. Protezler nemli bir peçeteye sarılarak kutuya yerleştirilmelidir, yani protezi sardıktan sonra su ile hafifçe ıslatmanız yeterli olacaktır. Protezlerinizi sıcak suya koymayın.

Diş çamaşır suyu ile temizlenir mi?

ÇAMAŞIR SUYUYLA FIRÇALAMAK BEYAZLATIR: Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak kesinlikle çok sağlıksızdır; asla yapılmamalıdır! Çamaşır suyu, hem dişlerimizin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza zarar verebilir.

Protez diş yapımı ne kadar sürer?

Yapım aşaması kaç gün sürer, kaç kere gelmem gerekir? Tam protez dişler, ölçü ve çeşitli provalar ile ortalama 5 seansta hazırlanır. 5 seans için ortalama 2 hafta yeterlidir.

Takma diş nasıl suya konur?

Protezler nemli bir peçeteye sarılarak kutuya yerleştirilmelidir, yani protezi sardıktan sonra su ile hafifçe ıslatmanız yeterli olacaktır. Protezlerinizi sıcak suya koymayın. Bu işlem, protez yapımında kullanılan malzemenin deforme olmasına neden olabilir.