Askerlik borçlanmasını bankalar kredi veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Askerlik borçlanmasını bankalar kredi veriyor mu?
  2. Bankalar emeklilik için kredi veriyor mu?
  3. SGK hangi banka ile anlaşmalı?
  4. Askerlik borçlanması için ne kadar öderim?
  5. SGK prim ödeme nasıl yapılır?
  6. Emeklilere SGK kredi veriyor mu?

Askerlik borçlanmasını bankalar kredi veriyor mu?

15 yılınız ve 55 yaşınız dolmuş. 20 ay askerliğinizi borçlanıp, 21 ay da prim öderseniz, 3600 günle emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. Bağ-Kur'dan emekliliğe hak kazanan ve borcundan dolayı emekli olamayanlara anlaşmalı bankalar kredi verebiliyor ve emekli olunca, banka taksitlerini emekli maaşından kesebiliyor.

Bankalar emeklilik için kredi veriyor mu?

Yapılan anlaşma ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, emeklilik prim borcunu ödemek isteyenlere kredi vererek, emekli olmalarını sağlayacak. Borç ise 13 gün sonra bağlanacak olan emeklilik maaşından kesilecek.

SGK hangi banka ile anlaşmalı?

SGK ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolü" imzalandı.

Askerlik borçlanması için ne kadar öderim?

Örnek; 18 ay askerlik yapan bir kişi 540 günün tamamını asgari ücretten borçlanması halinde toplam 20.606,4 TL ödeyecektir. Borçlanılacak sürenin hesabında ayın 28, 29, 30 veya 31 gün olup olmadığına bakılmaksızın ay 30, yıl 360 gün olarak dikkate alınacaktır.

SGK prim ödeme nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! ​SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Emeklilere SGK kredi veriyor mu?

SGK ya da BAĞ-KUR'dan emekli olan vatandaşların yanında malulen emekliliği bulunan kişiler de kredi imkânından faydalanabiliyor. Bu haklardan yararlanmak için talep edilen şartları taşıyan vatandaşlar, kredilerini çekebiliyor.