Kırmızı pasaport ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kırmızı pasaport ne kadar?
  2. Kırmızı pasaport ne anlama gelir?
  3. Kırmızı pasaport nedir ne işe yarar?
  4. Pasaport randevusu nasıl yapılır?

Kırmızı pasaport ne kadar?

Bordo pasaportların minimum 6 ay, maksimum 10 yıl olan bir geçerlilik süresi vardır. Geçerlilik süresi uzadıkça devlete yapılması gereken ödemenin miktarı artar. Örneğin 2021 ücretlerine bakacak olursak: 1 yıllık pasaport için 332,10 TL Pasaport Harcı + 180 TL Defter Bedeli = 512,10 TL ödemeniz gerekir.

Kırmızı pasaport ne anlama gelir?

Pembe pasaport ya da kırmızı pasaport da denilen geçici pasaport, yurt dışında bulunan Türk vatandaşların pasaportlarını kaybetmeleri veya pasaport sürelerinin dolması gibi durumlarda bulundukları ülkedeki Türkiye Konsolosluklarından veya Elçiliklerden alabilecekleri pasaport türüdür.

Kırmızı pasaport nedir ne işe yarar?

Kırmızı pasaport ile yurt dışından Türkiye'ye bir kez gelebilirsiniz. Giriş hakkı tek seferliktir. Başvurusu da en çok yurt dışı seyahati sırasında pasaportunu kaybeden Türkiye cumhuriyeti vatandaşları tarafından yapılıyor. Bu durumda pasaportu alan kişi süresi bitmeden ülkeye dönüş yapmalıdır.

Pasaport randevusu nasıl yapılır?

Telefon ile kolay bir şekilde pasaport randevusu alınabilir. Pasaport randevusu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden randevu oluşturulabilir. Bunu yapamayacaklarını düşünen kişiler ise Alo 199 ile pasaport randevusunu çok kolay bir şekilde alabilir.