Ahirette günahlarımızı ailemiz görecek mi?

İçindekiler:

  1. Ahirette günahlarımızı ailemiz görecek mi?
  2. Dört büyük günah nelerdir?
  3. Allah ayıpları örter mi?
  4. Rabbim affeder mi?
  5. Allah günahları örter mi?
  6. Allah hangi günahları affeder?

Ahirette günahlarımızı ailemiz görecek mi?

Açıktan işlenen günahlar da ahirette açıkça görülür. Allah bütün günahları herkese göstermeyecektir. Nitekim, tövbe edilmiş bazı günahları veya başkasının günahını gizleyen kişilerin günahlarını da Allah gizleyecektir. Allah'ın kulları sadece insanlar değildir.

Dört büyük günah nelerdir?

Büyük günahlar
  • Şirk koşmak,
  • Bir kişiyi haksız yere öldürmek,
  • Kendini öldürmek, intihar etmek,
  • Savaştan kaçmak,
  • Zina ve livata yapmak,
  • Büyücülük/büyü yapmak,
  • Yalan söylemek ve iftira atmak,
  • Domuz eti ve bunun gibi benzeri yenmesi haram olan şeyleri yemek,
Daha fazla öğe...

Allah ayıpları örter mi?

Allah kimin ayıbını araştırırsa, onun herkesten gizli gözden uzakta yapmaya çalıştığı kusur ve ayıbını ortaya çıkarır ve onu herkese rezil eder. ... Peygamber (SAV); kim bir Müslüman'ın kusurlarını örterse, Allah da dünya ve ahirette onun kusurlarını örter.

Rabbim affeder mi?

Fakat günah işleyen kulları için Allah her zaman affedicidir. Rahman ismi Allah'ın affedici anlamına gelen ismidir. ... Bu günahlar için Allah'ın tövbe kapısı daima açıktır. Kul, pişman olduğu ve içtenlikle tövbe ettiği süreden sonra aynı hataya yeniden düşmezse, Allah o kişinin pişmanlığını görür ve onu affeder.

Allah günahları örter mi?

Hz. Peygamber (SAV); kim bir Müslüman'ın kusurlarını örterse, Allah da dünya ve ahirette onun kusurlarını örter. Kişi kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da o kuluna yardım eder, buyurur.

Allah hangi günahları affeder?

Kebâirin (büyük günâhların) en büyüğü Allah'ı tanımamak, zatında, sıfatında ve fiillerinde O'na ortak koşmaktır. Buna ekberu'l-kebâir denir. mealindeki ayetten şirk dışında bütün günahların affedilebileceğini görmekteyiz. Eğer bir kimse şirk ve inkarından vazgeçp iman etse, elbette o da affedilecektir.