Kolostomi hastası nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Kolostomi hastası nasıl beslenmeli?
  2. Kolostomi ne zaman kapatılır?
  3. Kolostomi torbası ne zaman değiştirilir?
  4. Kolostomi türleri nelerdir?
  5. Geçici kolostomi ne demek?
  6. Kolostomi hangi durumlarda yapılır?
  7. Geçici kolostomi nereye yapılır?
  8. Kolostomi hangi hastalara uygulanır?
  9. Coloplast torba nedir?

Kolostomi hastası nasıl beslenmeli?

İleostomi
  • Yediğinizi iyi çiğneyin.
  • Bol bol sıvı tüketin – günde en az altı ila sekiz bardak.
  • Yüksek lifli yiyecekleri ilk başta sınırlandırın, daha sonra kademeli olarak yeniden beslenmenize dahil edebilirsiniz, lütfen beslenme uzmanınız ve doktorunuzla görüşünüz, örneğinA: - Kereviz. - Patlamış mısır.

Kolostomi ne zaman kapatılır?

Artık kişinin bağırsaklarını normal şekilde kullanabilmesi mümkün ise kişinin kolostomisi kapatılır. Kolostomi için artık gerek kalmadığı anlaşıldığı takdirde kişinin kolsotomisi kapanır.

Kolostomi torbası ne zaman değiştirilir?

Torba sisteminin değiştirilme sıklığı: Dışkı sızıntısı, adaptörün altında kaşınma ve yanma vb. olmadığı sürece adaptör ciltte 3-7 gün kalabilir. Altı kapalı torbaların 3/2'si dolduğunda atılır, alttan boşaltmalı torbalar 3/2'si dolunca boşaltılır. Torbalar 48 saatte bir değiştirilir.

Kolostomi türleri nelerdir?

Kolostomiler genellikle kalın bağırsağın hangi bölgesinde yapıldı ise ona göre adlandırılırlar. Örneğin; çıkan kolostomi, yatay (transvers) kolostomi, inen kolostomi ve sigmoid kolostomi olarak isimlendirilir. Stomanın açıldığı yere göre dışkının kıvamı değişmektedir.

Geçici kolostomi ne demek?

Bazı problemler, dışkı geçici olarak bağırsaktan uzaklaştırılarak düzeltilebilir. Bu, geçici kolostomiler dışkıyı kalın bağırsaktan tutmak için kullanılmaktadır. Kolon kanseri söz konusu olan kişilerde hastalık devam etmesi durumunda kalıcı kolostomiler yapılır ve kolon tamamen çıkarılabilir.

Kolostomi hangi durumlarda yapılır?

Kolostomi: Kalın bağırsağın karın duvarına ağızlaştırılmasıdır, geçici ya da kalıcı olabilir. Geçici kolostomi nedenleri: Kalın bağırsak tıkanmaları, bağırsak yaralanmaları, bağırsak delinmesi, doğumsal bağırsak anomalileri, bağırsakta yapılan bir işlemin emniyetli bir şekilde iyileşmesini sağlamak için açılır.

Geçici kolostomi nereye yapılır?

Doktorlar cerrahi olarak karın duvarına bir halka yerleştirirler. Bu halka bağırsağın ucunu yerine koyacaktır. Bu halka kalıcı olabilir ya da cildin açık bağırsağının etrafında iyileşmesine yardımcı olmak için geçici olarak yerleştirilebilir.

Kolostomi hangi hastalara uygulanır?

Kalıcı kolostomi nedenleri: Anüsün çıkarılması gereken hastalıklar, kalın bağırsağın son kısmının çıkarılması gereken hastalıklar, anüs kas yapısının görevini yapamadığı hastalıkları, kalın bağırsağın son kısmındaki kalıcı hastalıkları için yapılır.

Coloplast torba nedir?

Coloplast Alterna Free Tek Parça Kesilebilir Açık Opak Kolostomi Torbası (12-70 mm) (Kod:C13870) İdeal Boşaltım Sistemi: Yeni boşaltım sistemi özellikle boşaltılabilir torba kullananlar için dizayn edilmiştir ve genel klipsleri ve diğer kapatıcıları gereksiz kılar.Torbaya yerleştirilmiş kapatma sistemi katlanır ve ...