Mercimek te ne kadar protein var?

İçindekiler:

  1. Mercimek te ne kadar protein var?
  2. 200 gr kırmızı mercimek kaç kalori?
  3. 1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek kaç kalori?
  4. 1 su bardağı haşlanmış bulgur kaç kalori?
  5. En iyi mercimek hangisi?
  6. Kırmızı mercimek kilo aldırır mı?

Mercimek te ne kadar protein var?

Bir öğünde tükettiğiniz yeşil mercimek çorbası kalori miktarı 161 kcal olarak bilinir. Bir kahve fincanı yeşil mercimekte 34.79 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Protein miktarı ise 24.85 gramdır.

200 gr kırmızı mercimek kaç kalori?

Mercimek Besin Değeri 1 bardak mercimek (200 gram), ortalama 230 kalori içermektedir. Ayrıca; 18 gram protein, 40 gram karbonhidrat, 20 gram lif, 0.8 gram yağ, 73.3 mg omega- mg omega-6 yağ asidi içerir.

1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek kaç kalori?

1 bardak haşlanmış mercimek, yalnızca 230 kalori içerir. Bu miktar ile; günlük lif ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve günlük protein ihtiyacınızın 1/3'ünü karşılayabilir. Bu da, 230 kalori için harikadır! Bu yazıda, mercimeğin çok fazla sağlık içerdiğini öğrendiniz.

1 su bardağı haşlanmış bulgur kaç kalori?

Suda haşlanarak çeşitli şekillerde tüketilen haşlanmış bulgurun 142 gramlık bir su bardağında 118 kalori vardır. Haşlanmış 30 gramlık bir çorba kaşığı bulgur ise 25 kaloridir.

En iyi mercimek hangisi?

Lif açısından zengin olan yeşil mercimek diğer besinlere göre daha çok tokluk hissi verir. Antioksidan kaynağıdır. Antioksidan açısından zengin olan yeşil mercimek tüketimi antioksidanlar açısından zengin olan bir besindir. Özellikle yaşlanma karşıtı bir özelliğe sahip olan yeşil mercimek gen hasarını da önlemektedir.

Kırmızı mercimek kilo aldırır mı?

Yağ oranı yüksek olan kırmızı mercimek çorbası ölçülü olarak tüketilmediğinde kilo alımına sebep olabilir.