Gebelik takibi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Gebelik takibi nasıl olur?
  2. 20 haftalik bebek anne karninda nerededir?
  3. Gebelik takibi ne zaman başlar?
  4. ASM de gebe takibi nasıl yapılır?
  5. Gebelikte ilk kontrol kaçıncı haftada olur?
  6. Gebelik kontrolleri hangi haftalarda?

Gebelik takibi nasıl olur?

Kan ve idrar testleri ile gebelik tanısı konulduktan yaklaşık 2 hafta sonra gebelik kesesi ultrason ile görülebilir. Bu dönemde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılarak dış gebelik durumu kontrol edilir. Yaklaşık 1-2 hafta sonra vajinal ultrasonla bebeğin kalp atışları tespit edilebilir.

20 haftalik bebek anne karninda nerededir?

20 Haftalık Gebelikte Bebek Karnın Neresindedir? 20. hafta, bebeğin anne karnında daha fazla hareket ettiği bir dönemdir. Rahminiz göbek deliğinizin hizasına denk gelmektedir.

Gebelik takibi ne zaman başlar?

Sağlık Bakanlığının “Doğum Öncesi Bakım Yönetim Rehberi”ne göre gebeliğin ilk 14 haftası içerisinde ilk takibin yapılması ve takip için doktorun hastaya 30 dk. zaman ayırması önerilmektedir. Eğer gebe 14. gebelik haftasından sonra gelmişse gebelik haftasına bakılmaksızın ilk takip olarak değerlendirilir.

ASM de gebe takibi nasıl yapılır?

Aile Sağlığı Merkezinde gebelik boyunca dört kez izlem için (ilk gelişten sonra üç kez) çağrılacaksınız. Boyunuz, kilonuz, Kan Laboratuvar değerleri, bebek kalp sesleri rutin takip edilecek, iki kez Gebe-Tetanoz aşısı yapılacaktır.

Gebelikte ilk kontrol kaçıncı haftada olur?

Gebelik Sonrası Gebelik tanısı ile birlikte de rutin gebelik takibine başlanır. İlk obstetrik takibin 10.gebelik haftasından önce olması önerilmektedir. Bu vizit, uygun bir öykü alma, özgeçmiş ve soygeçmiş bilgileri, fizik muayene ve bazı laboratuar testlerini içerir.

Gebelik kontrolleri hangi haftalarda?

Herhangi bir risk faktörü olmayan anne adayı hiçbir şikayeti olmasa bile ideal olarak 28. hamilelik haftasına kadar dörder haftalık, 28-36. haftalar arasında ikişer haftalık aralıklarla, 36. haftadan doğuma kadar ise haftalık olarak doktor kontrolüne gelmelidir.