Ankara'da kaç bin cami var?

İçindekiler:

  1. Ankara'da kaç bin cami var?
  2. Ankara'da kaç tane cemevi var?
  3. Ankarada tarihi cami var mı?
  4. Diyanete bağlı kaç cami var?
  5. Kaç Ulu Cami var?

Ankara'da kaç bin cami var?

3 binden fazla cami ve mescidin bulunduğu Ankara'da en çok cami 308 ibadethane ile Çankaya'da iken en az cami ise 13 ile Evren'de yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Ankara'da 3 bin 11 cami ve mescit bulunuyor.

Ankara'da kaç tane cemevi var?

Türkiye'deki cemevleri listesi
İl adıCemevi sayısı
Ankara40
Antalya7
ArtvinYok
Aydın13
37 satır daha

Ankarada tarihi cami var mı?

İlk yapılışı 1427–1428 tarihlerinde olan camii, tavan, mihrap-minber işçiliği süslemesi, müezzin mahfili altındaki çinileri ve tavan yapımı ile tamamen 17. y.y. sonu, 18. y.y. başı Ankara camilerinin karakterini kazanmıştır. Tamir kitabesi de bunu gösterir. Hacı Bayram Camii Ankara'nın en önemli camilerindendir.

Diyanete bağlı kaç cami var?

Ülkemizdeki toplam cami sayısını 84.684 olarak açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı bu camilerin hangi illerde olduğunu da sırasıyla yayınladı. Buna göre en çok cami İstanbul ilimizde en az cami ise Tunceli ilimizde bulunuyor. 703 – Artvin şeklinde devam ediyor.

Kaç Ulu Cami var?

Anadolu'nun en eski yapıları arasında olan, özel olarak cuma namazı için şehrin merkezinde inşa edilen ulu camiler, geçmişten günümüze kültürel birer miras. Türkiye'de bulunan 118 ulu caminin fotoğrafları Türkiye Ulu Camileri isimli fotoğraf albümünde bir araya getirildi.