Sicil kaydına nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Sicil kaydına nasıl bakılır?
  2. Adli sicil kaydı nerede yazıyor?
  3. Adli sicil kaydı Kaymakamlıktan nasıl alınır?
  4. Adliyeden sabıka kaydı nasıl alınır?
  5. Kaymakamlıktan adli sicil kaydı alınır mı?
  6. Bir kişinin GBT sine nasıl bakılır?
  7. Hakkımda tutuklama kararı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Sicil kaydına nasıl bakılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

Adli sicil kaydı nerede yazıyor?

Adli sicil kayıtları Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve artık e devlet sistemiyle internet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

Adli sicil kaydı Kaymakamlıktan nasıl alınır?

Adli Sicil Sabıka Kaydı Nüfus Müdürlüğünden alınabilmesi için Kaymakamlık tarafından yetki verilmiş olması gerekir. Uygulamada Kaymakamlık içinde kurulan özel bir birim tarafından adli sicil kaydı sorgulaması yapılarak sabıka kaydı verilmektedir.

Adliyeden sabıka kaydı nasıl alınır?

Adliyeden adli sicil kaydı alınırken savcılığa dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Uygulamada adliyelerin giriş kısımlarında ya da belirli yerlerinde bir irtibat noktası kurularak buralardan adli sicil kaydı verilmektedir.

Kaymakamlıktan adli sicil kaydı alınır mı?

Adli sicil Kaydı almak isteyen vatandaşlarımız, yanlarında Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi (Ehliyet) veya resmi belge ile Kaymakamlığımızdan Adli Sicil Kaydı alabilirler. Adli Sicil Kaydı, Kaymakamlığımızın 4. katında verilmektedir.

Bir kişinin GBT sine nasıl bakılır?

GBT sorgulamasına girmemek, hukuki sonuçları olan bir eylemdir. Emniyet güçlerinin, toplum içinde şüpheli hareketlerde bulunduğunu düşündüğü kişiler hakkında GBT sorgulaması yapma yetkisi bulunmaktadır. Bu durumda kişinin nüfus cüzdanı veya TC kimlik belgesi üzerinden GBT sorgulaması yapılabilmektedir.

Hakkımda tutuklama kararı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler. Soruşturma aşamasında ise savcılık soruşturma dosyası incelenerek şüpheli hakkında yakalama kararı olup olmadığı öğrenilir.