Ücretli Öğretmene nöbet yazılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Ücretli Öğretmene nöbet yazılabilir mi?
  2. Ücretli öğretmenler sınıf rehber öğretmenliği verilir mi?
  3. Ücretli öğretmene disiplin cezası verilir mi?
  4. Öğretmen haftada en fazla kaç gün nöbet tutar?
  5. Ücretli öğretmen proje hazırlar mı?
  6. 1 sınıfa ücretli öğretmen verilir mi?
  7. Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?
  8. Bir öğretmen hangi durumlarda nöbet tutamaz?

Ücretli Öğretmene nöbet yazılabilir mi?

Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. ... Fakat uygulamada okul müdürleri keyfi yada öğretmen yetersizliğinden dolayı zorunlu olarak ücretli öğretmenlere de nöbet görevi vermekte ama karşılığında ücret ödeyememektedir.

Ücretli öğretmenler sınıf rehber öğretmenliği verilir mi?

Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmenlik ve sınıf/şube rehber öğretmenliği görevleri, sadece Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarında bulunanlar tarafından yerine getirilebileceğinden ek ders ücreti karşılığı ders okutmak üzere görevlendirilenlere bu kapsamda görev ...

Ücretli öğretmene disiplin cezası verilir mi?

Mevzuatımızda, ücretli öğretmenlere soruşturma açılarak disiplin cezası verilmesini öngören bir düzenleme bulunmamaktadır. ... 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun; "İstihdam Şekilleri" başlıklı 4. maddesinde ücretli öğretmenlik istihdam şekli olarak düzenlenmemiştir.

Öğretmen haftada en fazla kaç gün nöbet tutar?

Öğretmenlere Toplu Sözleşme çerçevesinde sağlanan haklardan biri de nöbet ücreti. Öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılıyor. Bu hesap doğrultusunda öğretmenler haftalık 3, aylık ise 4 hafta üzerinden 12 saat nöbet ücreti alabiliyor.

Ücretli öğretmen proje hazırlar mı?

Ücretli öğretmenler proje yürütücüsü olabilir mi? ... Ücretli öğretmenler proje yürütücüsü olamazlar ancak danışman öğretmen olabilirler.

1 sınıfa ücretli öğretmen verilir mi?

Yönetmelik gereği yeni mezun öğretmene ve ücretli öğretmene 1.ve 5.sınıflar verilmez. Şu durumda,birleştirilmiş sınıf olduğu için,ücretli öğretmene 1.2.3.sınıfları veremezsiniz.

Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?

Öğretmenin vereceği ifade yazılı yada sözlü olarak ta olabilir. Disiplin kurulu başkanın çağrısı üzerine disiplin kurulu toplanır ve disipline konu olan olay yada şikayetin araştırılması yapılarak bir karar verilir. Disiplin kurulunda alınan karar öğretmene tebliğ edilir. Daha sonra işleme alınır.

Bir öğretmen hangi durumlarda nöbet tutamaz?

d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak bu kapsamdaki öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle nöbet görevinin aksaması durumunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.