Yasal tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Yasal tanımı nedir?
  2. Yasal Türkçe mi?
  3. Yasal olmayan nedir?
  4. Kanun kelimesi nereden gelir?
  5. Legal olmayan ne demek?
  6. Kanun dışı ne demek?
  7. Kimyasal madde ne demek sözlük anlamı kısa?
  8. Kimya ne demek TDK?
  9. Huysuz insan ne demek?
  10. Ilgili mevzuat ne demek?

Yasal tanımı nedir?

sf. huk. Yasanın, dinin ve kamu vicdanının doğru bulduğu, yasalara uygun, kanuni (I), meşru, legal.

Yasal Türkçe mi?

Türkçe yasa sözcüğünden +Il sonekiyle türetilmiştir.

Yasal olmayan nedir?

Kanunsuz olan ve yasalara aykırı yapılan işler illegal anlamına gelmektedir. Ayrıca doğrudan uzak ve yanlış anlamları kapsamında da cümleye bağlı olarak kullanılabiliyor. Ancak yasal olmayan ve kanunsuz anlamı gündelik yaşam içerisinde bu açıdan en çok kullanılan kelimedir.

Kanun kelimesi nereden gelir?

Arapça ḳānūn1 قانون "yasa" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen kanōn κανων sözcüğünden alıntıdır. kanon maddesine bakınız. Etiketler: Alıntı, Arapça, Antik Yunanca, Aynı anlamda kategori veya etiketlerine bağlıdır.

Legal olmayan ne demek?

Legal : Kelime anlamı olarak Yasal olan anlamına gelmektedir, yada yasa dışı olmayan anlamlarına gelmektedir. İllegal : Legal kelimesinin karşıt anlamlısı İllegal Kelimesi de ” Kanuni olmayan, yasa dışı ” Anlamlarına gelmektedir.

Kanun dışı ne demek?

YASA DIŞI NE DEMEK: Yasalara, yasa kurallarına uymayan, kanun dışı, gayrikanuni, illegal.

Kimyasal madde ne demek sözlük anlamı kısa?

Kimyasal madde, bir kimyasal maddenin sabit bir kimyasal bileşimi ve karakteristik özelliklere sahip bir madde türüdür. Bu kimyasal bağlar bozulmadan, fiziksel ayırma yöntemleri ile bileşenlerine ayrılmaz. Bu kimyasallar katı, sıvı veya gaz hâlinde olurlar.

Kimya ne demek TDK?

Kimya tdk sözlük anlamı nedir Maddelerin temel yapılarını, birleşimlerini, dönüşümlerini, çözümleme, birleşim ve üretim yöntemlerini inceleyen bilim.

Huysuz insan ne demek?

Hiç olmayacak anlarda ters tepkiler veren kişilere huysuz denir. Bunun dışında, halk arasında, asabi, çabuk sinirlenen ve karşısındaki insanın kalbini kırmaktan çekinmeyen kişiler de huysuz olarak nitelendirilir.

Ilgili mevzuat ne demek?

Mevzuat Bilgi Sistemi; Anayasa, Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, Tüzükler, Cumhurbaşkanlığı Yönetmelikleri, Bakanlar Kurulu Yönetmelikleri, Cumhurbaşkanı Kararları, Cumhurbaşkanı Genelgeleri, Başbakanlık Genelgeleri, Kurum ve Kuruluşlar ile Üniversite Yönetmelikleri ve 04 ...