Soysuz kelimesi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Soysuz kelimesi ne anlama gelir?
  2. Soysuz sopsuz ne demek?
  3. Soysuzlaşmış ne demek?
  4. Dejenerasyon ne demek türkçe sözlük?
  5. Dejeneratif eklem hastalığı ne demektir?
  6. Belde dejeneratif ne demek?
  7. Işyerinde dejenerasyon ne demek?
  8. Dejeneratif Osteoarthritis nedir?
  9. Dejeneratif inflamatuar nedir?

Soysuz kelimesi ne anlama gelir?

sıf. ve i. 1. Mensup olduğu soyun ahlâkî değerlerini kaybetmiş, ahlâksız, bayağı, âdî, dejenere (kimse): Çok mihnetle yetirdiğim gülleri / Vardın gittin bir soysuza yoldurdun (Karacaoğlan).

Soysuz sopsuz ne demek?

Soysuz sopsuz ne demek? Biyolojik, törel ve toplumsal ölçüler yönünden göze batacak denli kötüye giden (kişi).

Soysuzlaşmış ne demek?

soysuzlaşmış teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı Soyunun özelliklerini yitirmiş olan (kimse, bitki vb.)

Dejenerasyon ne demek türkçe sözlük?

Hücre ve dokuların canlılığını koruyarak görev bakımından daha az etkin bir düzeye inmesi ve çeşitli yapısal değişimlere uğraması, dönüşümlü hücre zedelenmesi. Teknik terim anlamı: Bozulma.

Dejeneratif eklem hastalığı ne demektir?

Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir. 50 yaş üzerindeki kişilerde en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit vücuttaki herhangi bir eklemi etkileyebilir. En sık etkilediği eklemler eller, kalça, diz ve omurgadır.

Belde dejeneratif ne demek?

Disk dokusunun iç kısmının bozulması bel ağrısı ile karşımıza çıkar ve dejeneratif disk hastalığı (degenerative disc disease) olarak adlandırılır. Bu durum disk dokusunun fıtıklaşmasından (disk herniasyonu) farklı bir durumdur.

Işyerinde dejenerasyon ne demek?

Hücre ve dokuların canlılığını koruyarak görev bakımından daha az etkin bir düzeye inmesi ve çeşitli yapısal değişimlere uğraması, dönüşümlü hücre zedelenmesi. Teknik terim anlamı: Bozulma.

Dejeneratif Osteoarthritis nedir?

Osteoartrit (kireçlenme, artroz, dejeneratif artrit, OA veya dejeneratif eklem hastalığı olarak da anılan) düşük seviyeli enflamasyon sonucu eklemlerde ağrıya yol açan, eklemlerde bir tür tampon gibi işlev gören kıkırdağın anormal bir ölçüde yıpranması veya yok olması veya bu eklemleri kayganlaştıran sinoviyal sıvının ...

Dejeneratif inflamatuar nedir?

1.1.1. Dejeneratif Artrit (Osteoartrit) Halk arasında kireçlenme olarak bilinen osteoartrit, eklem kıkırdağında bozulma, incelme, sinovyal sıvının azalması, hafif düzeyde enflamasyonla eklem yüzeyinde ve kenarında yeni kemik oluşumu (osteofit) ile karakterize bir hastalıktır.