Kavis ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kavis ne demek TDK?
  2. Kasisler ne demek?
  3. Zamk ne deme?
  4. Atik ne demek osmanlica?
  5. Kavi ne demek eski Türkçe?
  6. Kavi eylesin ne demek?
  7. Kasis ne ise yarar?
  8. Yollarda neden kasis var?
  9. Zamk nedir tıp?
  10. Bitki zamk nedir?
  11. Beyt i atık ne demek?
  12. Kavi nasıl okunur?
  13. Kaim ne demek Osmanlıca?
  14. Kavi Allah'ın ismi mi?
  15. Kudret sahibi Allah'ın hangi ismi?

Kavis ne demek TDK?

a. Bir eğrinin sınırlı bir kısmı, eğmeç: “Sabah güneşi, duvara bir altın kavis çekti.” -Y. Z.

Kasisler ne demek?

Kasis; yol platformu boyunca enine uzanan tümsektir. Şehir içinde trafik yoğunluğunun düşük, yol yapısının hız yapmaya elverişli olduğu ve özellikle çocuk bahçesi, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde kullanılmaktadır. Hız Kesici Tümsekler olarak da adlandırılır.

Zamk ne deme?

i. (Ar. ṣamġ'dan) Bâzı ağaçların kabuklarından sızdıktan sonra renksiz veya sarımtırak renkte katı bir madde hâlini alan camsı yapıştırıcı madde.

Atik ne demek osmanlica?

Berrak, saf, temiz, karışmamış, değerli.

Kavi ne demek eski Türkçe?

Kavi kelimesi Türkçe'de "güçlü" anlamına gelir. Arapça ḳwy kökünden gelen ḳawī قوي z "güçlü" sözcüğünden alıntıdır. Daha fazla bilgi için kuvvet maddesine bakınız. Kavi kelimesi tarihte bilinen ilk kez Atebet-ül Hakayık (1300 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Kavi eylesin ne demek?

Sözlükte "güçlü olmak, gücü yetmek, bir işi gerçekleştirmek için aklen ve bedenen yeterli olmak" anlamındaki kuvvet kökünden sıfat olup Allah'a nisbet edildiğinde "her şeye gücü yeten, kudret sahibi mânasına gelir.

Kasis ne ise yarar?

Kasis kapanlar plastik olarak üretilmekte olup, kendi şeridindeki sürücüler için hız kesici görevi görürken ters yoldan gelen sürücüler için engeldir. Üstündeki sert tırnaklar ters yöndeki aracın geçmesi halinde lastiklerine zarar vermektedir, bu da ters yön ihlallerini engellemekte kesin çözüm sunmaktadır.

Yollarda neden kasis var?

Kasisler, çocukların okula geliş ve gidiş şartlarını kolaylaştırır, öğrencilerin kullandığı yaya yol ve geçişlerinin trafik güvenliği bakımından uygunluğunu sağlar.

Zamk nedir tıp?

1- Bazı bitkilerin oluşturduğu yapışkan sıvı; zamk; müsilaj. 2- Bazı ilaçların hazırlanışında eksipiyan olarak kullanılan macun kıvamında madde; müsilaj.

Bitki zamk nedir?

Zamk, ağaçların kabuklarından sızarak donan, eriyiği yapıştırıcı olarak kullanılan, renksiz veya sarı kırmızımtırak renkte biçimsiz madde.

Beyt i atık ne demek?

Beyt-i Atik Kâbe-i Muazzama. (Çok eskiden beri Cenab-ı Hak tarafından her türlü tehlikelerden korunduğu ve kurtarıldığı ve hiçbir kimsenin ona mâlik olmayıp aslının hür olduğundan kinaye olarak bu isim verilmiştir.) ... Dört köşe olduğu için Kâbe denir.

Kavi nasıl okunur?

kavi / kavî / kâvî / قوي / قوی / قَو۪ي

Kaim ne demek Osmanlıca?

kaim / kâim / قائم Ayakta duran. Mevcut. Baki. Vaktini ibadetle geçiren.

Kavi Allah'ın ismi mi?

El Kavi güçlü kuvvetli anlamına gelmektedir. Allah'u Teala (C.C) tam bir kuvvete sahip olmak bakımından Kavi gücünün çok kuvvetli olması itibariyle de metindir. Rabbimizin El Kavi ismi Kur'an-ı Kerim'de bir çok ayeti kerimede geçmektedir.

Kudret sahibi Allah'ın hangi ismi?

10- El-Cebbâr: "Kudret ve azamet sahibi." 11- El-Mütekebbir: "Büyüklükte eşi ve benzeri olmayan."