Şeker hapları cinselliği etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Şeker hapları cinselliği etkiler mi?
  2. Şeker ilacı alınmazsa ne olur?
  3. Şeker sertleşmeyi etkiler mi?
  4. Insülin kullanmak cinselliği etkiler mi?
  5. Şeker hapı ne işe yarar?

Şeker hapları cinselliği etkiler mi?

Hattat şeker hastalığının cinsel sağlık üzerindeki etkilerini şöyle açıklıyor: “Şeker hastalığı iki ana sistemi etkileyerek sertleşme sorununa yol açıyor. Öncelikle penise kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarlar etkileniyor. Buna ek olarak sertleşme işlevinde görev alan sinirler de hasar görebiliyor.

Şeker ilacı alınmazsa ne olur?

Dünyadaki en yaygın hastalıklardan biri olan diyabet, insan sağlığını tehdit ediyor. Dünya çapında ölüm nedenleri arasında ilk 5 hastalık arasında yer alan diyabet, tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliği, körlük, kalp-damar hastalıklarına yol açıyor.

Şeker sertleşmeyi etkiler mi?

Şeker hastalığının penise kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları etkilediğini belirten Prof. Dr. Hattat, "Bunun yanı sıra sertleşme işlevinde görev alan sinirler de hasar görebiliyor. Böylece diyabeti olan erkeklerin yüzde 50-70'i sertleşme sorununa yatkın hale geliyor.

Insülin kullanmak cinselliği etkiler mi?

İnsülin tedavisi cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açmayacağı gibi, kandaki şeker seviyesini düzenleyerek uzun vadede cinsel fonksiyonların bozulmasını da engeller.

Şeker hapı ne işe yarar?

Şeker ilaçları, kan şekerinin etkin bir şekilde kontrolünü sağlıyorlar. Ancak diyabetin yan etkileri olan kilo alma, şişkinlik ve karaciğer hastalığı gibi yan etkileri için çözüm olamıyorlar. Diyabet tanısı aldıktan sonra hastalığından kurtulmak için gerekeni yapmaya gönüllü olan bir hasta grubu vardır.