Hazırlık muafiyet sınavına girmek zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Hazırlık muafiyet sınavına girmek zorunlu mu?
  2. Muafiyete kimler girebilir?
  3. Hazırlık muafiyet sınavına girmezsem ne olur?
  4. Zorunlu hazırlık muafiyet sınavı nedir?
  5. Ingilizce muafiyet sinavina kimler girebilir?
  6. Ingilizce muafiyet sınavında hangi konular çıkar?
  7. Hazırlık ortalaması nasıl hesaplanır?

Hazırlık muafiyet sınavına girmek zorunlu mu?

Muafiyet Sınavı Girmek Zorunlu mudur? Özellikle yabancı dil eğitimi veren üniversiteler için muafiyet sınavı zorunludur. Yabancı dili üzerinden dersleri alabilmek için bu sınav eşliğinde seviye belirlemesi yapılması gerekir.

Muafiyete kimler girebilir?

Muafiyet sınavına; 1. Sınıf tekrar öğrencileri ve diğer sınıf öğrencileri ile DGS, Yatay Geçiş vb. durumlarda kayıt yaptıran öğrenciler giremez. Sınav itslearning platformu üzerinden online olarak dersler için hazırlanmış muafiyet sınav sayfasından aşağıda belirtilen gün ve saat aralıklarında yapılacaktır.

Hazırlık muafiyet sınavına girmezsem ne olur?

Muafiyet Sınavına Girmezsem Ne Olur? Sınava girmeyen üniversiteliler direkt olarak hazırlık eğitimine başlarlar. Sınava girip yeterli puan alamayan adaylar da hazırlık eğitiminden başlar. Hazırlık eğitimi almadan lisans eğitimine başlamak istiyorsanız tek çareniz sınavdan geçmektir.

Zorunlu hazırlık muafiyet sınavı nedir?

Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavda başarılı olanlar bölümlerine devam hakkını elde ederler. Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler.

Ingilizce muafiyet sinavina kimler girebilir?

1) Birinci Sınıf ve/veya İkinci Sınıf İngilizce Dersleri'nden muaf olmak isteyen yeni kaydolmuş öğrenciler girebileceği gibi, 2) Birinci Sınıf İngilizce Dersleri'ni alıp da İkinci Sınıf İngilizce Dersleri'nden muaf olmak için yeterli olduğunu düşünen öğrenciler de girebilir.

Ingilizce muafiyet sınavında hangi konular çıkar?

Muafiyet sınavı 4 bölümden oluşan bir sınavdır. Bu aşamalar sırasıyla grammer, listening, speaking ve writing bölümleridir. Yani sınavda karşınıza dil bilgisi, dinleme, konuşma ve yazma bölümleri çıkmaktadır. Ancak bazı üniversiteler speaking yani konuşma aşamasını sınava koymamaktadır.

Hazırlık ortalaması nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak, haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra bu çarpımların toplamı, derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen sonuç ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.