Avokado yağı cilde nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Avokado yağı cilde nasıl kullanılır?
  2. Avokado yağının yüze faydaları nelerdir?
  3. Avokado maskesi kaç günde bir yapılır?
  4. Avokado maskesi sivilcelere iyi gelir mi?

Avokado yağı cilde nasıl kullanılır?

Avokado yağı göz çevresi kırışıklıkları için kullanılacağı zaman doğrudan cilde sürülebilir. Cilt tarafından emilimi oldukça kolay olduğu için göz çevresindeki kırışıklıklar üzerine parmak uçları ile hafifçe masaj yapılarak cilde yedirilir. Göz altı morlukları için ise göz altı kremi gibi sürülmesi yeterli olur.

Avokado yağının yüze faydaları nelerdir?

Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu yağ, cildin direncini artırırken elastik yapısını da korur. Tüm bu özellikleriyle kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu sayede avokado yağı göz çevresi bölgesinde hem nemlendirici hem de yaşlanma karşıtı bir ürün olarak kullanılabilir.

Avokado maskesi kaç günde bir yapılır?

Kille avokadoyu iyice karıştırın ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Yağı dengeleyen bu maskeyi haftada 1 kez yapabilirsiniz. Cildi nemlendiren maske aynı ciltteki hassasiyeti alır ve yağ üretimini dengeler.

Avokado maskesi sivilcelere iyi gelir mi?

Karışımı 10-15 dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla güzelce durulayın. Bu avokado maskesi sivilce için ve cilt lekeleri için oldukça etkilidir. Düzenli kullanımla cildinizdeki sivilce ve leke problemine ne kadar iyi geldiğini siz de hemen fark edeceksiniz.