İmplant kemiğe kaynar mı?

İçindekiler:

  1. İmplant kemiğe kaynar mı?
  2. Implanttan kaç gün sonra diş takılır?
  3. İmplant kemiğe nasıl kaynar?
  4. İmplant dikişi kaç günde alınır?

İmplant kemiğe kaynar mı?

İmplant uygulanan bölgede kemiğin implanta kaynaması, kemik iyileşme süreci ile aynı olmaktadır. İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir. Bu aşamada kemik olgunlaşmakta ve iyileşme tamamlanmaktadır. Bu iyileşme süresi tamamlandıktan sonra ise üzerine diş takılacaktır.

Implanttan kaç gün sonra diş takılır?

İmplant iyileşme sürecinde çene kemiğine takılan vidaların kemik ile uyum sağlaması asıl iyileşme sürecini oluşturur. Peki implant ne kadar sürede takılır? Bu süreç hastaya bağlı olarak 4 – 5 hafta veya 8 – 12 hafta arasında değişmektedir.

İmplant kemiğe nasıl kaynar?

Implant uygulamarında kemiğe kaynama süresi önemli! Bu operasyonda çene kemiğine implantlar yerleştirilir ve genellikle implantların üzeri dişeti ile kapatılarak osseointegrasyon adı verilen bekleme (kemikleşme) sürecine geçilir.

İmplant dikişi kaç günde alınır?

Ağız içine atılan dikişler, hastanın ve yaranın durumuna göre yaklaşık 1 hafta sonra alınır. Tüm bu uyarılara dikkat edildiği taktirde tedavi süreci kolaylaşacak ve daha ağrısız bir dönemin tadını çıkarabileceğinizi unutmayın.