Mütevazı ne demek kısa?

İçindekiler:

  1. Mütevazı ne demek kısa?
  2. Alçak gönüllülük ne demek TDK?
  3. Alçak gönüllü ne demek örnek?
  4. Alçak gönüllülük ne demek bulmaca?
  5. Alçak gönüllü insanlar nasıl olur?

Mütevazı ne demek kısa?

Mütevazi kelimesinin sözlük anlamı 'alçak gönüllü' ya da 'gösterişsiz' olarak dile getirilir. Bu durum genelde kişi için onun bulunduğu karakter yapısına göre söylenir. Kendisiyle ya da yaptığı şeylerle övünmeyi sevmeyen, gösteriş yapmayan ve alçak gönüllü kişiler için mütevazı kelimesi kullanılmaktadır.

Alçak gönüllülük ne demek TDK?

Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, mütevazi ve başkalarını küçük görmeyen insanlara alçak gönüllü denir. Özellikle yaptığı herhangi bir iş ya da karakteri açısından kendini övmeyen insanlardır. Alçak Gönüllülük TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Alçak gönüllü ne demek örnek?

Alçak Gönüllü Olmak Deyiminin Anlamı (TDK) - Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, başkalarını küçük görmeyen, büyüklenmeyen, mütevazı, tevazulu kimse.

Alçak gönüllülük ne demek bulmaca?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan tevazu sözcüğü ''vaz'' kökünden türetilmiştir. Vaz, insanın kendi nefsini aşağılaması ve kibirden uzak durması demektir. Tevazu sahibi olan kişiler mütevazi olarak nitelendirilir.

Alçak gönüllü insanlar nasıl olur?

Alçak gönüllü insanları tanımlayan esas özellik, benim görüşüme göre; 'hipo egoik hak görmeme'dir; yani, başarıları veya olumlu nitelikleri sebebiyle kendilerine özel biri gibi davranılmasını hak ettiklerini düşünmüyorlar.” ... “Bu yüzden, diğer insanlara göre fazladan ilgi, önem, lütuf veya özel muamele istemiyorlar.”