Septum sağa deviye nedir?

İçindekiler:

  1. Septum sağa deviye nedir?
  2. Nazal septum deviasyonu nedir kısaca?
  3. Nazal septum ne demek?
  4. Burun kıkırdak eğriliği neden olur?

Septum sağa deviye nedir?

En sık bilinen ismiyle “deviasyon”, burun orta duvarının orta hattan kayması sonucu yaptığı burun tıkanıklığı halidir. Burun kemiği diye de bilinir. Burun, ortadan duvarla ikiye ayrılmış bir tüneldir. Bu duvarın tıbbi ismi “septum nasale”dir.

Nazal septum deviasyonu nedir kısaca?

Septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği) nedir? En bilinen ismi ile deviasyon; burun orta duvarının orta hattan kayması neticesinde yapmış olduğu burun tıkanıklığı durumudur. Burun kemiği ismi ile de bilinmektedir. Burun, ortadan duvar ile ikiye bölünmüş bir tünel gibidir.

Nazal septum ne demek?

Burun boşluğunu sağ ve sol olarak ortadan ikiye ayıran kıkırdak ve kemikten oluşan yapıya septum adı verilir. Burun septumunda tam kat delik olmasına nazal septum perforasyonu adı verilir.

Burun kıkırdak eğriliği neden olur?

Burun Eğriliği Neden Olur? Burun eğriliği doğuştan olabildiği gibi, doğum esnasında bebeğin doğum kanalından geçişi gerçekleşirken ortaya çıkan travmadan dolayı da meydana gelebilir. Bunun yanı sıra, çocukluk döneminde düşme, yaralanma, çarpma gibi durumlar ileride burun kemiği eğriliğine yol açabilir.