Zıvanadan çıkmak deyimi nereden gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Zıvanadan çıkmak deyimi nereden gelmektedir?
  2. Diş geçirmek ne anlama gelir?
  3. Zıvana testeresi nedir?
  4. Zemberegi germek ne demek?
  5. Elinde tutmak ne demek?
  6. Japon testere nedir?
  7. Çekme testere nedir?

Zıvanadan çıkmak deyimi nereden gelmektedir?

Zıvanadan çıkmak deyiminin hikâyesi: Zıvana sözcüğü, Türkçe 'ye Farsçadan geçmiştir. Kapı, zıvanadan çıktığı zaman ayakta duramaz, devrilir. Kapının zıvanadan çıktığında ayakta duramayışına benzetilerek, bir kimseyi sinirlendirip, aşırı davranış göstermesine sebep olma halinde 'zıvanadan çıkarma' deyimi kullanılır.

Diş geçirmek ne anlama gelir?

Zorla veya inatla istediğini yaptırmak. Örn: Karşısındakine diş geçirmek inadı gene kabarmıştı. -R. N.

Zıvana testeresi nedir?

Üstün vasıflı beyaz renkte Alman çeliğinden imal edilmiştir. Saplar Dişbudak ve fırınlı gürgen ağacından üretilip boyanmıştır.Dişler yatık olup geri çekme sırasında kesim yapar.ince ahşap malzemelerin kesiminde kullanılır.Marangoz ustalarının tercih ettiği bir modeldir.

Zemberegi germek ne demek?

bir şeyin oluşmasına yardım eden parçaları birleştirerek tüm durumuna getirmek, monte etmek; (yaylı, zemberekli şeylerde) yayı ya da zembereği germek.

Elinde tutmak ne demek?

Elinden tutmak deyimi bir konuda yol göstermek veya yardım etmek demektir.

Japon testere nedir?

Japon testereleri ise çekme yönünde keserler ve bu sebeple de çok ince yapılabilirler. Testerenin ince olması, daha az güç harcanarak daha temiz kesim yapılabilmesini sağlar. Japon marangozların rendeleri de batı tipi rendelerin aksine çekme yönünde çalışır.

Çekme testere nedir?

El Testere (Çekme Testere) Kesme esnasında yeterli esnekliği sağlamak için 65Mn alaşımlı çelikten imal edilmiştir. Diş üzerindeki mükemmel bileme açıları sayesinde kesim esnasında sıradan el testerelere göre %50 daha az güç harcamanızı sağlar.