Etrafı meskun ne demek?

İçindekiler:

  1. Etrafı meskun ne demek?
  2. Mahal vermek ne demek?
  3. Meskun mahal neye göre belirlenir?
  4. Imar sınırı ne demek?
  5. Mahal vermemek ne demek?
  6. Endişeye mahal yok ne demek?
  7. Silah sıkmak suç mu?
  8. Imara sınır ne demek?
  9. Mücavir alan sınırı ne demek?
  10. Metfun ne demek?

Etrafı meskun ne demek?

Meskun alan, yerleşik alan anlamına gelir. İmar planı ile belirlenmiş ve iskan edilmiş alanlara meskun alan denir.

Mahal vermek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir olayın gerçekleşmesine imkân vermek. "Yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem."

Meskun mahal neye göre belirlenir?

Kişilerin toplu halde yaşadıkları ve su, elektrik, yol ve kanalizasyon gibi hizmetleri aldıkları alana verilen addır. Yerleşim yeninin 500 metre çevresi de meskun mahal olarak kabul edilmektedir. Konuttan başlayarak, mesken, mezra, köy kasaba, ilçe, il gibi sınırların büyümesi durumudur.

Imar sınırı ne demek?

imar sınırı (reconstruction border) En az belediye sınırı olmak üzere varsa mücavir alanı da içine alan sınır.

Mahal vermemek ne demek?

Mahal vermemek ne? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir olayın gerçekleşmesine imkân vermek. "Yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem."

Endişeye mahal yok ne demek?

Endişeye mahal yok ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Endişelenin gereği yok. "Her şey kontrolümüz altında, endişeye mahal yok."

Silah sıkmak suç mu?

Örneğin, meskun mahalde silahla havaya ateş edilmesi, toplumun genel güvenliğini tehlikeye atan bir davranış olarak bu suç tipini ihlal etmektedir. Genel güvenliği tehlikeye düşürme suçu, 5237 sayılı TCK'nın “Topluma Karşı Suçlar” kısmında, “Genel Tehlike Yaratan Suçlar” bölümünde TCK m.170'de yer almaktadır.

Imara sınır ne demek?

İmar sınırı ne demektir Haberi Peki buna göre imar sınırı nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. En az belediye sınırı olmak üzere varsa mücavir alanı da içine alan sınırı ifade ediyor.

Mücavir alan sınırı ne demek?

Mücavir alan, belediye sınırları dışında olup, imar mevzuatı bakımından belediyelerin kontrol ve mesuliyeti altına verilmiş olan alanlardır. Böyle bir uygulamada amaç, belediyenin yakın çevresindeki imar faaliyetlerini denetlemesini sağlamak, rantı ve plansız yapılaşmayı önlemektir.

Metfun ne demek?

metfun için 1 adet anlam bulundu. Gömülmüş olan, gömülü.