Güler yüzlü olmak nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Güler yüzlü olmak nasıl yazılır?
  2. Güler yüz ne?
  3. Iki yüzlü nasıl yazılır?
  4. Güler yüz ayrı mı?
  5. Güleryüz otobüs kimin?
  6. Ikiyüzlü nasil yazılır TDK?
  7. Cobra otobüs hangi ülkenin?

Güler yüzlü olmak nasıl yazılır?

3. -r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleriyle kurulan sıfat tamlaması yapısındaki birleşik kelimeler ayrı yazılır: bakar kör, çalar saat, çıkar yol, döner sermaye, güler yüz, koşar adım, yazar kasa, yeter sayı; çıkmaz sokak, geçmez akçe, görünmez kaza, ölmez çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, ...

Güler yüz ne?

GÜLER YÜZ. birl. i. Gülen, asık olmayan yüz, candan ve samîmî davranış.

Iki yüzlü nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle İkiyüzlü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İki yüzlü şeklinde olmalıdır.

Güler yüz ayrı mı?

Türk Dil Kurumu'na göre ''Güleryüz'' birleşik yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Kendisi çok güleryüzlü bir insandı.

Güleryüz otobüs kimin?

Güleryüz, Bursa'da kurulu bulunan otobüs üreticisi firma. 1967 yılında hasarlı araçların karoser imalatını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur. 1982 yılında aile şirketi olarak Güleryüz A.Ş. adıyla Mercedes-Benz, MAN, Renault tarafından sağlanan farklı şaselerde otobüs karoseri imal ederek faaliyetlere devam etmiştir.

Ikiyüzlü nasil yazılır TDK?

Bu kelimenin iki yüzlü mü, ikiyüzlü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı iki yüzlü şeklinde olmalıdır.

Cobra otobüs hangi ülkenin?

2000 yılında pazara sunulan ve en çok tercih edilen üç markadan birisi olarak İstanbul, Ankara, İzmir,gibi ülkemizin bir çok şehirleribde kullanılan,Bursalı Güleryüz Cobra Otobüsleri Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkelerinde tercih edilen Türk markası olarak ihrac edilmeye devam ediyor.