Indirgenme ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Indirgenme ne demek turkce?
  2. Indirgenemeyen ne demek?
  3. Indirgemek ne demek felsefe?
  4. Indirgemek ne demek Matematik?
  5. Idealize etmek ne demek?
  6. Indirgeme nedir sosyoloji?
  7. Indirgeme ne demek kısaca?
  8. Kişilerin idealize edilmesi ne demek?
  9. Berkitmek nedir ne demek?
  10. Yükseltgen ve indirgen ne demektir?
  11. Indirgeme işlemi nedir?

Indirgenme ne demek turkce?

Indirgenme ne demek TDK? İndirgenmek işi. Özdeciğin eksicik alması, hidrojen öğesinin çoğalması ya da oksijenin azalması olayı. ... Kimyasal bir olay sırasında bir maddenin bileşimindeki hidrojen miktarının artırılması veya oksijen miktarının azaltılması, bir atom veya iyona bir elektron eklenmesi, redüksiyon.

Indirgenemeyen ne demek?

İndirgenemez karmaşıklık (İng: Irreducible complexity), içindeki parçaların herhangi birinin kaldırılması durumunda işlevini yitiren sistemleri tanımlamakta kullanılan bir terim. ... Organizmalardaki bazı sistemlerin, daha küçük işlevsel birimlere ayrılamayacağını, bu nedenle evrilmiş olamayacaklarını iddia eder.

Indirgemek ne demek felsefe?

Epistemik indirgemecilik: Belli bir fenomene ilişkin kuramlar, yasalar ve açıklamaların, başka bir fenomene dair kuramlar, yasalar ve açıklamalara indirgenebileceğini savunan görüştür. ... Bu indirgeme biçimi, bilim felsefesinde 'kuramlar-arası indirgeme' ya da 'bilimsel indirgeme' olarak adlandırılır.

Indirgemek ne demek Matematik?

[1] Daha kolay ve yalın duruma getirmek. [2] (kimya) Bir maddenin oksijenini alarak oksit özelliğini yok etmek, irca etmek. [3] (matematik) Bir işlemi daha kısa veya daha yalın bir biçime sokmak, irca etmek.

Idealize etmek ne demek?

sıf. (Fr. idéalisé) (Herhangi bir şeyi veya bir kimseyi) Gerçekte olduğu şekliyle, muhtemel eksik ve kusurlarıyle değil kendi zihninde mükemmelleştirerek düşünmek anlamına gelen İdealize etmek deyiminde geçer, idealleştirmek.

Indirgeme nedir sosyoloji?

'Indirgeme' 1 kelime ve 9 harften oluşmaktadır. Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık, Bir yapı içindeki unsurları tek bir unsurun görünüşü olarak görme.

Indirgeme ne demek kısaca?

İndirgenme (veya redüksiyon, Latince: reductio = geri getirme), bir atomun elektronu almasını sağlayan kimyasal tepkimedir. Nötr haldeki bir atom indirgendiğinde (−) değerlikli bir iyona dönüşür. Yükseltgenmiş bir atom elektron alarak indirgenirse, tekrar nötr halini alır.

Kişilerin idealize edilmesi ne demek?

(Fr. idéalisé) (Herhangi bir şeyi veya bir kimseyi) Gerçekte olduğu şekliyle, muhtemel eksik ve kusurlarıyle değil kendi zihninde mükemmelleştirerek düşünmek anlamına gelen İdealize etmek deyiminde geçer, idealleştirmek.

Berkitmek nedir ne demek?

Berkitmek nedir ne demek? a. Sağlamlaştırma, tahkim, takviye. Yerel yönetimlerin, özeksel yönetime, ona bağlı çeşitli kuruluşlara olan süresi dolmuş borçlarının uzunca bir süre için ertelenerek devletçe güvenceye bağlanması. bk. erteleyim.

Yükseltgen ve indirgen ne demektir?

Bir elementin, kimyasal reaksiyonda elektron alması olayına indirgenme denir. ... Reaksiyonda elektron vererek yükseltgenen element karşısındakini indirgediği için indirgen, elektron alarak indirgenen element karşısındakini yükseltgediği için yükseltgen olarak tanımlanır.

Indirgeme işlemi nedir?

İndirgenme (veya redüksiyon, Latince: reductio = geri getirme), bir atomun elektronu almasını sağlayan kimyasal tepkimedir. Nötr haldeki bir atom indirgendiğinde (−) değerlikli bir iyona dönüşür. Yükseltgenmiş bir atom elektron alarak indirgenirse, tekrar nötr halini alır.