Emekli maaşımı ne zaman taşıyabilirim?

İçindekiler:

  1. Emekli maaşımı ne zaman taşıyabilirim?
  2. Kredi borcu olan emekli maaşını taşıyabilir mi?
  3. Emekli maaş promosyonu kaç yılda bir ödenir?
  4. Emekli maaşımı kredi çektiğim bankayı nasıl değiştiririm?
  5. Aylık bloke nedir?

Emekli maaşımı ne zaman taşıyabilirim?

İlk maaşınızı SGK'nın anlaşmalı olduğu bankadan aldıktan sonra maaşınızı dilediniz bankaya taşıyabilirsiniz. Bu taşıma esnasında bankalar 3 sene kendi bankalarıyla çalışmayı kabul etmeniz halinde size promosyon ödemesi yapmaktadır. Böylelikle ikinci ay maaşınızı bankanızda promosyonlu almış olursunuz.

Kredi borcu olan emekli maaşını taşıyabilir mi?

Eğer maaşınızı çekmek için bir banka ile anlaştıysanız o bankaya kredi borcunuz olmaması gerekiyor. Maaşınızı çektiğiniz bankaya ait bir kredi kartınız varsa borcunu kapatmadan banka değiştiremezsiniz. Emekli maaşınızın ek hesabını kullanıyorsanız o hesaba ait bir borç olmamalıdır.

Emekli maaş promosyonu kaç yılda bir ödenir?

1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500,00 TL, 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625,00 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750,00 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Emekli maaşımı kredi çektiğim bankayı nasıl değiştiririm?

Maaşınızı çektiğiniz bankayı değiştirmek istiyorsanız tek yapmanız gereken o bankada bir hesap açmak ve bankaya maaş çekme talebinizi iletmek. Ayrıca banka değiştirme işlemleri artık e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Aylık bloke nedir?

Bazı sebeplerden dolayı bankalar emekli maaşlarının hepsine bloke koymakta ve emekli olan kişinin maaş almasına engel olmaktadır. Emekli maaşı üzerine bloke koyma konusu yasalarda yer almaktadır. ... Yani emekli kişinin bizzat talebi olmazsa nafaka alacağı dışında maaşından hiçbir kesilme yapılamamaktadır.