Bebeğin yanakları neden kızarır?

İçindekiler:

  1. Bebeğin yanakları neden kızarır?
  2. Bebeklerde cilt döküntüsü neden olur?
  3. Bebeklerde kırmızı döküntü neden olur?
  4. Yüzdeki kızarıklık yanma nasıl geçer?

Bebeğin yanakları neden kızarır?

Bebeklerde egzama, yanaklarda kızarıklıklarla kendini gösterir. Anne-babalar bu kızarıklıkların genellikle öpmeyle olduğunu düşünür, oysa yanılırlar. Kızarıklıklar bazen azalır bazen de belirginleşir. Aslında alerjik hassasiyetin başladığının ilk belirtisidir.

Bebeklerde cilt döküntüsü neden olur?

Bebeklerde döküntü neden olur? İnek sütü proteini alerjisi (İSPA) gibi besin alerjileri bebeğinizde döküntüye neden olabilir. Döküntünün diğer sık görülen nedenleri bakteriyel, mantar veya viral infeksiyonlardır.

Bebeklerde kırmızı döküntü neden olur?

Yenidoğanlarda ve bebeklerde kırmızı döküntüler çok sık rastlanılan bir durumdur. Bilimsel olarak; yenidoğan bebeklerin ciltlerinin metürasyonlarını tamamlamalarından kaynaklanır. Yani basitçe deri gelişimleri henüz tamamlanmamıştır ve görülen çoğu cilt sorunu bu sebeple geçicidir.

Yüzdeki kızarıklık yanma nasıl geçer?

Yüzde kızarıklık için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız aloe vera jel kızarıklık için en etkili bitkisel tedavilerden biri. Aloe vera jel ağrıyı ve kızarıklığa bağlı yanmayı azaltmada etkilidir. Yüz kızarıklığının azalması için aloe vera jeli günde iki kere nazikçe yüzünüze sürebilirsiniz.