Mıh gibi ne demek?

İçindekiler:

  1. Mıh gibi ne demek?
  2. Mıh hangi dilde?
  3. Mihr ne demek?
  4. Mıh ne işe yarar?
  5. Mıh ne demek kökeni?
  6. Mihr ü Mah ne demek?
  7. Mihr ne demek evlilik?
  8. Mıhlanmak ne?
  9. Tıbbi tanı nelerdir?
  10. Ön tanı ne demektir?
  11. Mihr ü Vefa kimin?
  12. Mah batarya ne demek?
  13. Kesinkes ne demek?

Mıh gibi ne demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden veriler doğrultusunda mıh kelimesi, 'Çivi' anlamına gelmektedir. Aynı zamanda 'büyük çivi' olarak da ifade edildiğini söylemek mümkündür. Mıh Gibi Ne Demek? Mıh kelimesi bir benzetme ya da bir mecazi olarak aynı zamanda mıh gibi şeklinde kullanılır.

Mıh hangi dilde?

Mıh hangi dilde? Mıh kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Mıh, Farsça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Mihr ne demek?

Mihr kelimesi Türkçe'de "nikâhta kadına ödenen para" anlamına gelir. Arapça mhr kökünden gelen mehr veya mihr مهر z "nikâhta kadına ödenen para" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) mihr "ant, sözleşme, kontrat" sözcüğünden alıntıdır.

Mıh ne işe yarar?

Nalın mıhları: Nalları tırnağa tutturmak için çakılan çivilere ''mıh'' adı verilir.

Mıh ne demek kökeni?

Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) mēχ veya mīχ ميخ "çivi, özellikle tahta çivi" sözcüğünden alıntıdır.

Mihr ü Mah ne demek?

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine basmıştır. İki kişi onunla evlenmek ister. Mihrimah, yani Mihr-ü Mah, Farsça'da "Güneş ve Ay" anlamına gelir.

Mihr ne demek evlilik?

Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.

Mıhlanmak ne?

1. Çiviyle tutturulmak, çakılmak, çivilenmek: Çadırımı her tarafından bağlanmış, toprağa mıhlanmış, gerili vaziyetinde bir işkenceye uğramış farzettiğim oluyor (Refik H. Karay).

Tıbbi tanı nelerdir?

Tıbbi tanı, tanı ve tedaviye yetkili hekim tarafından bireyin probleminin belirlenmesi ve tedavi edilmesidir. Hemşirelik tanısı ise bakım vermeye yetkili hemşire tarafından bireyin sağlığını geliştirme, koruma ve hastalık halinde iyileştirme amacı ile belirlenmiş, hasta problemleridir.

Ön tanı ne demektir?

kesin tanı koyulmadan önce yapılan tahmin. tıbbi önyargı.

Mihr ü Vefa kimin?

Türk edebiyatında ise ilk Mihr ü Vefa mesnevisini Ümmi İsa (15. yy) adlı bir şair yazmıştır. 806 beyitlik bu kısa mesnevinin birkaç nüshası bilinmektedir. Priştineli Mustafa Emini'nin (ö. 1569), Bursalı Haşimi'nin (16. yy), Gelibolulu Mustafa Ali'nin yazdığı bilinen Mihr ü Vefa mesnevileri henüz bulunamamıştır.

Mah batarya ne demek?

mAh ya da miliampere-hour, pillerin tek seferde toplam ne kadar enerji depolayabildiğini gösterir. ... Bunu şöyle açıklayalım: Örneğin 100 miliamper çeken bir cihaza 1500mAh bir pil takıldığında, pil 15 saatte boşalır. Ancak 150 miliamper çeken bir cihaz, aynı pili 10 saatte boşaltabilir.

Kesinkes ne demek?

zf. (kes-mek'ten) Kesin olarak, kat'î şekilde [Kesenkes biçiminde de söylenmektedir]: “Kesinkes cevâbı yapıştırdı.” Pek kesenkes veremem sana cevâb ol şûhun / Geldi mi hatt-ı ruhu berbere sor sorma bana (Enderunlu Vâsıf'tan).