Işyerinde evlilik parası ne kadar 2021?

İçindekiler:

  1. Işyerinde evlilik parası ne kadar 2021?
  2. Evlilik tazminat nasıl hesaplanır?
  3. Çeyiz kredisi nasıl alınır 2020?
  4. Devlet destekli evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?
  5. Emekli memur çeyiz parası alabilir mi?
  6. Düğün kredisi nasıl çekilir?

Işyerinde evlilik parası ne kadar 2021?

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliğine göre evlenme halinde kullanılacak olan ikrazı alan üyeler bu yardımdan faydalanamazlar. 01.01.2021 tarihi itibariyle uygulanan Evlilik Yardımı 750,00TL'dir.

Evlilik tazminat nasıl hesaplanır?

Evlilik tazminatı hesaplama konusu da çokça merak edilmektedir. Evlilik sebebiyle işten ayrılan kadın işçinin kıdem tazminatı da normal kıdem tazminatı hesabıyla aynıdır. Yani bu halde de, işçinin en son aldığı 30 günlük brüt ücretinin çalıştığı yılla çarpılması ile kıdem tazminatı hesaplanmaktadır.

Çeyiz kredisi nasıl alınır 2020?

Bunun için belirlenen bankalardan birinde çeyiz hesabı açtırmak gerekiyor. Bu hesaba da en az 3 sene düzenli ödeme yapmak şart. Bu koşullara uyanlar evlendikten sonra hesaptaki birikimin yüzde 20'si ila 25'i oranında devlet desteği alabiliyor. Bu uygulamaya çeyiz hesabı ve devlet katkısı deniliyor.

Devlet destekli evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Evrakları Nelerdir?
  1. Başvuru yapacak çiftlerin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi bulunmalıdır.
  2. Evlilik yapacak kişilerin gelir beyan belgesi alması gerekmektedir.
  3. Özel sektör kapsamında bir iş yeri altında çalışan kişilerin son maaş bordrosunun fotokopisinin bulunması gerekmektedir.
Daha fazla öğe...

Emekli memur çeyiz parası alabilir mi?

Devlet memurları yönünden 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun 90'ncı maddesinde, şu hüküm yer almaktadır: Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının on iki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.

Düğün kredisi nasıl çekilir?

Evlilik kredisinden faydalanmak için öncelikle nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, Gelir beyan belgesi alınmış olması gerekiyor. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin olarak işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve başvuranın ismine düzenlenmiş bir fatura aslı olması gerekmekte.