Salamura peynir nasıl saklanir?

İçindekiler:

  1. Salamura peynir nasıl saklanir?
  2. Basma peynir nasıl saklanır?
  3. Evde peynir nasıl olgunlaştırılır?
  4. Antep peyniri nasıl tuzlanır?
  5. Eriyen koy peynir nasıl kurtarılır?
  6. Maraş peyniri nasil yapılır?

Salamura peynir nasıl saklanir?

Kapalı kapta ve salamura suyu içinde satılan peynirler kendi salamura suyunun içinde tutulmalıdır. Suyu azalır ise, içme suyu eklenerek peynirin havayla teması kesilmelidir. Peynir dilimlenmeden saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilmiş ve bozulma riski azaltılmış olur.

Basma peynir nasıl saklanır?

Tulum peyniri, saklama bakımından rahatlıkla muhafaza edebileceğiniz bir süt ürünüdür. Sert bir yapıya sahip olması sebebiyle tulum peyniri ürünlerini, saklama kabında ya da kendi poşetinde ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Tulum peynirini derin dondurucuda saklamanız önerilmez.

Evde peynir nasıl olgunlaştırılır?

Açıkta, mumsuz olgunlaşan peynirler %80-90 neme ihtiyaç duyarlar. Nem azaldığında kabuk çok hızlı sertleşir ve peynir haddinden fazla kuruyarak çatlar. Nem dolabın içinde sürekli olmalı ve kontrol edilmelidir. Nem buzdolabının dibinde içi kaya tuzu dolu bir tepsiye saf su koyularak sağlanabilir.

Antep peyniri nasıl tuzlanır?

Salamura yapmak için öncelikle peynir yıkanır, büyük bir kaba yayılıp üzerini örtecek kadar bol kaya tuzu dökülür. Bu tuzda bir kaç gün kalır, bu sırada sulanır.

Eriyen koy peynir nasıl kurtarılır?

Sızdırmaz yapısı ile dolabında fazla yer kaplamadan güvenle peynirinizi saklayabilirsiniz. Salamura suyundan çıkarılan yumuşak peynirlerin hava ile teması olmamalıdır. Bu amaçla, büyük dilimleri Koroplast Kilitli Poşete koyarak, kasede olanları ise Koroplast Streç Film ile sararak muhafaza edebilirsiniz.

Maraş peyniri nasil yapılır?

Mayalı süt süzüldükten sonra suyun tamamen ayrılması için süzme salına bırakılıyor. Ayrılan su biriktirildikten sonra kreması alınarak yayık makinesine alınıyor. Yayıktan alınan su ise kaynatıldıktan sonra elde edilen lor el ile sıkılarak peynir elde ediliyor.