Osmanlıca cimri ne demek?

İçindekiler:

  1. Osmanlıca cimri ne demek?
  2. Pintilik ne demek?
  3. Cimri insan nasıl olur?
  4. Kürtçe pinti ne demek?
  5. Pinti kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Ne demek pinti ne demek?
  7. Var yemez ne demek?
  8. Pıntı ne demek?
  9. Deneyim kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Deneyim ne demek TDK?

Osmanlıca cimri ne demek?

nekes. (Nâ-kes) Cimri, tamahkâr, hasis.

Pintilik ne demek?

Pintilik anlamı, kısaca tanımı: Pinti : Aşırı derecede cimri, hasis. Cimrilik : Cimri olma durumu, eli sıkılık, hisset, imsak, mıhsıçtılık, nekeslik, pintilik, sıkılık.

Cimri insan nasıl olur?

Bireysel psikoloji kuramına göre, sosyal ilişkilerde yakınlık gösterme konusunda cimri olmanın sebebi kişinin kendi sevgisini ve ilgisini koruma altına alması ve paylaşmamasıdır. Yani cimrilik, kendini beğenmişlik ve diğer kişilere güvensizlik ile ilişkilidir. Cimri olan kişiler, sevgilerini gösterirken de cimridir.

Kürtçe pinti ne demek?

(Kürtçe - Türkçe Sözlük) : cimri, pinti.

Pinti kelimesinin eş anlamı nedir?

Pinti sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler cimri, eli sıkı, hasis ve varyemez sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Ne demek pinti ne demek?

sf. Aşırı derecede cimri, hasis. Küçük.

Var yemez ne demek?

birl. sıf. (ye-mek'ten isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle var ye-mez) Varlığı olduğu halde parasını harcamayan, eli sıkı, hasis, pinti: Varyemez pinti kara yere gömer akçesini / Bulmasınlar diye üstüne yığar taş u ağaç (Edirneli Nazmî – Ş. A.D.).

Pıntı ne demek?

Pıntı olmak anlamı, tanımı Olma : Olmak işi. Olmak : Meydana gelmek, varlık kazanmak, vuku bulmak.

Deneyim kelimesinin eş anlamı nedir?

Deneyim sözcüğünün 6 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Deneyim ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Deneyim sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler deneme, deney, görgü, sınama, tecrübe ve terbiye sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Deneyim ne demek TDK?

Bir kimsenin belli bir sürede veya hayat boyu edindiği bilgilerin tamamı, tecrübe, eksperyans. 1. Belli bir amaca göre ve belirli yöntem ve kurallara uygun olarak yapılan deney. 2.