Pharmaton sürekli kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Pharmaton sürekli kullanılır mı?
  2. B12 hapı fazla alınırsa ne olur?
  3. B12 hapı ne zaman alınmalı?
  4. B12 vitamin eksikligi neden olur?
  5. E vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

Pharmaton sürekli kullanılır mı?

Pharmaton® Vitality Kapsül ve Efervesan Tablet'i kimler kullanabilir? Pharmaton® Vitality Kapsül ve Efervesan Tablet; erişkin ve yetişkinlerin kullanımı için uygundur. Yoğun ve stresli bir yaşam temposuna sahip, aktif yaşayan herkesin kullanımına uygundur.

B12 hapı fazla alınırsa ne olur?

Ayrıca karaciğer ve böbrek yetmezliği, özellikle kan kanserleri ile bazı kanser türlerinde B12 vitamini fazlalığı görülebilir. B12 fazlalığı; panik atak, stres, gerginlik, uykusuzluk, karın ağrısı, bulantı, ishal, sivilcelenme gibi şikayetler ortaya çıkabilir. B12 vitamini suda eriyen bir vitamindir.

B12 hapı ne zaman alınmalı?

Bazıları uyku kaçırabileceği için (ginseng, gingko özleri) akşam saatlerinde değil de sabah yutulmalı. Yorgunluk için verilen hapları da (B12 gibi) sabah saatlerinde almak daha iyi olacaktır. Prensip olarak günde bir kere kullanılması önerilen takviyeleri sabah almakta fayda var.

B12 vitamin eksikligi neden olur?

Bu nedenle B12 vitamini vücut tarafından yeterli miktarda emilmeyebilir. Besinlerin emiliminin azalmasına neden olan gastrit, çölyak hastalığı ve inflamatuar bağırsak hastalığı da B12 eksikliğine yol açabilir. Kronik alkolizm etkisi altında olan bireyler de aynı nedenle B12 vitamini eksikliği yaşayabilir.

E vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

Kişinin bellek fonksiyonlarının gerilemesi, enerji düşüklüğü, hâlsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler ise vitamin eksikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan semptomlardan bazılarıdır.